Έρευνα Skyscanner: Οι διακοπές είναι πιο σημαντικές από το φλερτ

Πηγή φωτό: Pixabay

Σε δεύτερη μοίρα περνάει το φλερτ για τους Αμερικανούς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της Skyscanner, αφού περισσότερο από το 1/4 των Αμερικανών (26%) δήλωσε ότι οι διακοπές είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του.

Αναλυτικά, σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα (49%) επεσήμαναν ότι οι διακοπές ήταν και παραμένουν η πιο σημαντική δραστηριότητα αναψυχής για το 2021, κατατάσσοντάς την υψηλότερα από τα μπαρ και τα εστιατόρια (44%), τα ραντεβού (40%) και τις εκδηλώσεις (37%).

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για διακοπές

Το 75% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι, λόγω των εκτεταμένων εμβολιασμών, αισθάνεται μεγαλύτερη σιγουριά για τα ταξίδια του 2022. Και, εν μέρει, λόγω του ότι, σύμφωνα με την κλινική Mayo, πάνω από το 60% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο, ο κόσμος έχει αρχίσει να ανοίγει τα σύνορα στους Αμερικανούς επισκέπτες.

Η εμφάνιση της παραλλαγής Omicron έχει προκαλέσει σε ορισμένες χώρες αυστηροποίηση των ταξιδιωτικών περιορισμών ή και εφαρμογή νέων μέτρων καραντίνας και τεστ. Ωστόσο, η έρευνα της Skyscanner διαπίστωσε ότι οι πιο αποφασισμένοι Αμερικανοί ταξιδιώτες (7%) δεν αποθαρρύνονται από τη διάρκεια της καραντίνας και επιθυμούν παρ’όλα αυτά  να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, γιατί μόνο έτσι θα ξεφύγουν από τη ρουτίνα.

Σχετικά, ο ειδικός ταξιδιών της Skyscanner, κ. Mark Crossey, παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν να ταξιδέψουν στον κόσμο, με τους συμμετέχοντες στην έρευνα να δηλώνουν ότι εκτιμούν περισσότερο τα ταξίδια από τα ραντεβού ή άλλες δραστηριότητες αναψυχής. Επιπλέον, ο κ. Crossey σχολίασε ότι μόλις τελειώσει η περίοδος των διακοπών και οι άνθρωποι επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, οι τουρίστες θα ξεκινήσουν άμεσα τον προγραμματισμό των επόμενων διεθνών ταξιδιών τους και συμπλήρωσε ότι, οι Αμερικανοί δεν θα ταξιδέψουν μόνο στα αγαπημένα τους μέρη, αλλά θα επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρουν λιγότερο γνωστοί προορισμοί οι οποίοι μόλις άρχισαν να εμφανίζονται στον ταξιδιωτικό χάρτη.

Ποιοι προορισμοί έχουν τις περισσότερες κρατήσεις για το 2022

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Skyscanner, μέχρι στιγμής οι διεθνείς προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 είναι η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Βαρκελώνη, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τουρίστες δίνουν προτεραιότητα σε μεγάλα ταξίδια για τις διακοπές του επόμενου έτους.

Πηγή