Αμερικανικός τουρισμός: Τα τουριστικά γραφεία καταγράφουν απογείωση της ζήτησης για Ευρώπη

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες κάνουν κρατήσεις για την Ευρώπη, καθιστώντας την τον δημοφιλέστερο προορισμό για το 2022, ενώ οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι καταγράφουν αύξηση των εσόδων κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία ταξιδιωτικών συμβούλων, Travel Experts.

Συγκεκριμένα, το 80% των συμβούλων καταγράφουν αύξηση εσόδων κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και το 96% εξ αυτών ανέφεραν σταθερή ροή κρατήσεων για το 2022.

Τα ταξίδια στην Ευρώπη προηγούνται με το 88% των ταξιδιωτικών συμβούλων να σημειώνουν ότι πρόκειται είτε για τον νούμερο 1, 2 ή 3 προορισμό αναφορικά με τις κρατήσεις που πραγματοποιούνται για το 2022.

Το 42% δήλωσε ότι οι διακοπές εσωτερικού είναι στις τρεις πρώτες θέσεις από την άποψη των κρατήσεων για το 2022. Το 38% κάνει κρατήσεις κρουαζιέρας.

Παρά το γεγονός ότι οι κρατήσεις για επαγγελματικά ταξίδια είναι μειωμένες κατά 50%, τα έσοδα από ταξίδια για διασκέδαση και μουσική είναι επάνω από τα επίπεδα του 2019.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική σύμβουλος από την Atlanta, Holly Lombardo ανέφερε ότι τα έσοδα ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019, ωστόσο ορισμένοι ταξιδιώτες ανησυχούν ακόμα για τα διεθνή ταξίδια λόγω πιθανών προβλημάτων στην επιστροφή τους στις ΗΠΑ. Δεν επιθυμούν να περάσουν από καραντίνα στο εξωτερικό.

Η ταξιδιωτική σύμβουλος από τη Β. Καρολίνα, Elaine Carey, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Όμικρον δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, αναφέροντας άνθιση των εσόδων κατά το περασμένο δίμηνο.

Πηγή