ForwardKeys: Επιστρέφουν τα πολυτελή και τα επαγγελματικά ταξίδια στην Ευρώπη

Πηγή φωτό: Pixabay

Από τη Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Επιστροφή των επαγγελματικών αλλά και των ταξιδιών πολυτελείας δείχνουν τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης ανάλυσης της ForwardKeys που διεξήχθη σε συνεργασία με την European Cities Marketing και το Barometer Report.

Συγκεκριμένα, από την καταγραφή των αφίξεων επιβατών από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο παρατηρείται αύξηση του μεριδίου επιβατών που ταξιδεύουν στις Βρυξέλλες, στις θέσεις Business, First και Premium.

Οι θέσεις Premium επιστρέφουν ταχύτερα από τις οικονομικές καθώς οι πλούσιοι ταξιδιώτες προτιμούν και πάλι τις πτήσεις και αναζητούν πιο αποκλειστικές και ασφαλείς εμπειρίες σύμφωνα με τις αντιλήψεις τους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Insights της ForwardKeys, Olivier Ponti.

Κατά το καλοκαίρι του βόρειου ημισφαιρίου, αυτή η τάση παρατηρήθηκε στα μακρινά ταξίδια premium θέσης προς Ιταλία και Ελλάδα, κυρίως από τις ΗΠΑ και το Ντουμπάι.

Όσον αφορά τα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια, τα ταξίδια στις Βρυξέλλες επιστρέφουν σε μεγάλο βαθμό κατά το τελευταίο τρίμηνο και συνεχίζουν να αυξάνονται με σταθερούς ρυθμούς, επισημαίνει ο κ. Ponti. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει τα μέλη των τουριστικών επιτροπών και τους συνεργάτες MICE να επανεξετάσουν τη στρατηγικών των ζωντανών εκδηλώσεών τους για το 2022, πρόσθεσε.

Το Λονδίνο είναι ο κορυφαίος προορισμός πόλης στην Ευρώπη κατά το τρίτο τρίμηνο, όσον αφορά την επιστροφή των ταξιδιωτών, με βοηθητικό παράγοντα τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες και τον εξορθολογισμό του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης.

Οι δέκα πιο ανθεκτικοί προορισμοί πόλης ανήκουν στη Νότια Ευρώπη. Η κυριαρχία της θα συνεχιστεί από το καλοκαίρι μέχρι τα τέλη του έτους. Για την τάση αυτή ευθύνονται οι ταξιδιώτες που μπορεί να ήταν διστακτικοί να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά τώρα επιλέγουν φθινοπωρινές διακοπές σε θερμότερες περιοχές της Ευρώπης.

Πηγή