Xριστουγεννιάτικο Μπαζάρ στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου

Ανακοίνωση: Λόγω κακοκαιρίας αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου Μελάνυδρος (10-12/12) για το επόμενο Σαββατοκυρίακο (Παρασκευή 17 έως Κυριακή 19 Δεκεμβρίου). Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου εδώ.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "AIT AITARΩ A COLLECTIVE CHRISTMASS BAZAAR 18 και 19 /12 11.00 7.00 χειροποίητα υφαντά ρούχα, αξεσουάρ & είδη διακόσμησης handwoven garments, accessories & home deco EANYΔPOΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου "Μελάνυδρος" AT THE OLD SCHOOL OF NEOCHORI VILLAGE"

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Αϊτάρω είναι γυναικείος συνεταιρισμός με έδρα τον παραδοσιακό οικισμό του Αλέξανδρου. Ξεκινήσαμε πριν περίπου 2 χρόνια με κινητήριο δύναμή μας το μεράκι για το χειροποίητο και την τοπική λαϊκή παράδοση στις τέχνες του υφάσματος, την οποία θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή εφαρμόζοντας τους τρόπους της και τα μοτίβα της για να παράγουμε αντικείμενα σύγχρονης χρήσης. Αξιοποιούμε 6 ξύλινους αργαλειούς, οι 4 από τους οποίους αριθμούν περισσότερα από 50 χρόνια και είναι εξοπλισμένοι με παραδοσιακά χτένια και μιτάρια.

Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε ρούχα, αξεσουάρ και είδη σπιτιού τα οποία διαθέτουμε προς πώληση στο eshop μας αλλά και σε καταστήματα και εκθέσεις. Το στυλ των δημιουργημάτων μας συνδυάζει παραδοσιακούς ρυθμούς και μοτίβα με λιτές γραμμές, χρώματα γήινα αλλά και φωτεινά.

Κύρια επιδίωξη της ομάδας μας είναι η μεταλαμπάδευση των αρχαίων τεχνικών του αργαλειού. Μέχρι στιγμής, είχαμε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε δύο κύκλους εκπαίδευσης σε παραδοσιακές τεχνικές με σκοπό την επαγγελματική ενσωμάτωση νέων, ενώ συχνά κάνουμε επίδειξη πρώτης γνωριμίας σε ομάδες επισκεπτών.

Η δράση μας γύρω από το ύφασμα έχει επίσης κοινωνικές και φιλοπεριβαλλοντικές επεκτάσεις. Στους χώρους μας συγκεντρώνουμε και διαχειριζόμαστε ρούχα και άλλα υφάσματα. Λειτουργούμε για τους επισκέπτες μας ανταλλακτικό παζάρι ρούχων, ενώ ανά διαστήματα προωθούμε ρουχισμό σε καλή κατάσταση σε ευπαθείς ομάδες, όπως για παράδειγμα σε πρόσφυγες, πυρόπληκτους, ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα κ.ά.

Στην παραγωγή χρησιμοποιούμε φυσικά νήματα, ενώ αξιοποιούμε επίσης δωρεές υφασμάτων και dead stock, υλικά που βρίσκονται στα αζήτητα σε κάποιες αποθήκες και κινδυνεύουν να καταλήξουν στην χωματερή.

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων κατασκευάσαμε γούρια και διάφορα διακοσμητικά είδη και με την υποστήριξη του συλλόγου ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ θα τα εκθέσουμε στο Δημοτικό Σχολείο του Νεοχωρίου, την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη από τις 3 το μεσημέρι, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκέμβρη από τις 11 το πρωί. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί έκθεση με τίτλο Αναβαθμιστική Ανακύκλωση με έργα της Tia Bley και την Κυριακή θα λειτουργεί παζάρι με διάφορα άλλα είδη για να προμηθευτείτε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας.

Σας περιμένουμε

Site: aitarocollective.gr Email: hello@aitarocollective.gr Τηλ. 6972214208