ΦΩΤΟκύτταρο: Παρουσίαση του έργου του φωτογράφου Σπύρου Στάβερη

Η Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας ΦΩΤΟκύτταρο σας προσκαλεί στην παρουσίαση του έργου του σπουδαίου σύγχρονου φωτογράφου, Σπύρου Στάβερη, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από Covid-19

Ο Σπύρος Στάβερης γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Μέχρι το 1974 έζησε στο Παρίσι και από τότε έως το 1985 μοίραζε τη ζωή του μεταξύ Παρισιού και Αθήνας, οπότε και επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα. Έχει ελληνική και γαλλική υπηκοότητα. Σπούδασε Ιστορία στο Παρίσι.

Από το 1989 εργάζεται ως φωτογράφος, κυρίως στον ελληνικό και ξένο Τύπο. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με πολλά διεθνή έντυπα, καθώς και με ελληνικά.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές. ‘Εργα του παρουσιάζονται σε διάφορες εκδόσεις για τη φωτογραφία και διάφορα έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Συνεργάζεται με το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ. Είναι μέλος του φωτογραφικού πρακτορείου Fotophotos και εκπροσωπείται από την Elika Gallery. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.