Δήμος Λευκάδας: Τέσσερις νέοι υπόγειοι κάδοι προστέθηκαν στην πόλη

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε συμφωνητικό με τον εκπρόσωπο της «ECOENERGY», κ. Κωνσταντίνο Κοσσυβάκη, για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ», με προϋπολογισμό 53.270,40€.

Τέσσερες νέοι μεγάλοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 3.000lt τοποθετούνται στην πόλη, επεκτείνοντας έτσι το προϋπάρχον δίκτυο 36 ενεργών κάδων. Ο Δήμος Λευκάδας προχώρησε στην προμήθεια των υπόγειων κάδων, με την ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Δράσεις περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” στον Άξονα 2 “Αστική Αναζωογόνηση 2017” του Πράσινου Ταμείου ΝΠΔΔ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εγκατάσταση των τεσσάρων νέων υπόγειων κάδων έγινε στα παρακάτω σημεία:
– (1) Πλατεία Ζαμπελίου (έναντι ΟΤΕ)
– (1) Πλατεία Σικελιανού (οδός Αλέκου Παναγούλη)
– (2) Οδό Αντ. Τζεβελέκη (έναντι Βιόληψις)
Η επιλογή των μεγάλων υπόγειων κάδων έγινε ώστε να μειωθούν οι δυσάρεστες οσμές, να βελτιωθεί η αισθητική εικόνα της περιοχής, να μειωθούν οι κινήσεις των απορριμματοφόρων και να βελτιωθεί το έργο της καθαριότητας αφού απαιτείται μικρότερη συχνότητα δρομολογίων.
Στόχος μας παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, και θα συνεχίσουμε αναπτύσσοντας περισσότερο στο μέλλον, του δικτύου υπόγειων κάδων και σε άλλα σημεία του δήμου μας.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ