Δήμος Λευκάδας: Συναντήσεις Δημάρχου στην Αθήνα 29.9.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός,  κατά την μετάβασή του στην Αθήνα την Πέμπτη 29/9/2021.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στα γραφεία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Αμυρά, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της υδροδότησης του νησιού της Λευκάδας από τις πηγές του Αγ. Γεωργίου. Εκτός από το εγκεκριμένο και ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης έργο της αλλαγής του αγωγού, από τις πηγές του Αγ. Γεωργίου μέχρι τη Λευκάδα, συζητήθηκε και η λήψη άμεσων μέτρων έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι να μπορέσουν οι περιοχές που υδρεύονται από τον υφιστάμενο αγωγό να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονταν τα τελευταία χρόνια.

Κατατέθηκαν από τον Δήμαρχο Λευκάδας συγκεκριμένες προτάσεις, και αποφασίστηκε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να επισκεφτεί τη Λευκάδα ο Υφυπουργός, κ. Αμυράς,  και να γίνει μια ευρεία σύσκεψη  με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων της περιοχής, Λευκάδας, Ακτίου-Βόνιτσας, Πρέβεζας, Ζηρού, Άρτας), καθώς επίσης και των προέδρων των Συνδέσμων Ύδρευσης.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) κ. Γεώργιου-Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις που έχει υποβάλλει ο Δήμος Λευκάδας μέσω της διαχειριστικής αρχής των Ιονίων Νήσων προς την ΜΟΔ, και αφορά την τεχνική βοήθεια είτε για την εκπόνηση, είτε για την επικαιροποίηση μελετών και τευχών δημοπράτησης για μια σειρά έργων όπως αναφέρονται παρακάτω:

  • Τρισδιάστατος τουριστικός οδηγός προβολής και ανάπτυξης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του Δήμου Λευκάδας
  • Ανάπλαση της παραλίας του Αη-Γιάννη
  • Ανάπλαση Μύλοι-Γύρα Λευκάδας
  • Διαμόρφωση -ανάπλαση παραλιακής ζώνης Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου
  • Αλιευτικό καταφύγιο Πόρου
  • Ολοκλήρωση εξωτερικών λιμενικών έργων προστασίας αγκυροβολίου Βασιλικής
  • Μελέτη ανάπλασης ανάδειξης παραλιακού μετώπου Καθίσματος

Συνεχίζουμε με στοχευμένες επαφές και ενέργειες, προσβλέποντας στην ανταπόκριση της πολιτείας, για την αντιμετώπιση μιας σειράς χρόνιων προβλημάτων και παθογενειών που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ