Λωξάντρα Λούκας: Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down στο Εθνικό Θέατρο

Facebook/Loxandra Lucas

Σε ποιά παράσταση θα λάβει μέρος το φθινόπωρο.

Η Λωξάντρα Λούκας είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με το Εθνικό Θέατρο.

Η νεαρή Λωξάντρα, κόρη της σκηνοθέτιδας και πρώην καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ελένης Δημοπούλου, θα λάβει μέρος στην παράσταση του έργου «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα, που θα ανέβει τον Οκτώβριο στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου.

«… Μέλος της θεατρικής ομάδας Εν Δυνάμει απο το 2008 και εμπνεύστρια του project 1000 Faces, η Λωξάντρα γίνεται η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που υπογράφει σύμβαση ηθοποιού με το Εθνικό Θέατρο Ελλάδος στα 90 χρόνια ιστορίας του!», αναφέρει με υπερηφάνεια η ομάδα σε ανάρτηση της.

Η μητέρα της ευχαρίστησε με ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook ολους όσοι έσπευσαν να συγχαρούν την κόρη της:

«Αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι, από χθες λαμβάνουμε μηνύματα, τηλεφωνήματα και εισπράττουμε την επιβράβευσή σας για αυτό που έχει καταφέρει η Λωξάνδρα μας.

Εμείς, όμως, τέτοιες “μεγάλες” μέρες που σημαδεύουν τη ζωή μας και μας γεμίζουν συγκίνηση και ελπίδα, σκεφτόμαστε όλες και όλους εσάς. Εσάς που της επιτρέψατε να μην περισσεύει, να μην νιώθει μόνη και απροστάτευτη. Εμείς οι γονείς της και τα αδέλφια της, νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για κάθε μία και κάθε έναν από εσάς που την εντάξετε, έστω και λίγο, στη ζωή σας, με όποιον τρόπο μπορούσατε. Όσο κι αν θέλαμε εμείς, η οικογένειά της, δεν θα μπορούσαμε να της δείξουμε τον μεγάλο ΚΟΣΜΟ, όπου ανήκουμε όλες και όλοι αν δεν την συμπεριλαμβάνατε στη ζωή σας.

Έγινε γιατί της το επιτρέψατε. Ευχαριστούμε για όλες τις ευχές και την αγάπη που δεχόμαστε εκ μέρους της Loxandra και σας τις επιστρέφουμε με ευγνωμοσύνη».

Η στιγμή που η Λωξάντρα Λούκας υπογράφει τη σύμβαση: 

Πηγή