Κοινωνικό Παντοπωλείο διαχειριστικός απολογισμός α’ εξαμήνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Κοντά στους συνδημότες που έχουν ανάγκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λευκάδας»

Στην Οικονομική Επιτροπή στις 26/7/2021 εγκρίθηκε η αρ.7021 απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης και Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείο του Δήμου Λευκάδας, σχετικά με την σύνταξη έκθεσης πεπραγμένων και το διαχειριστικό απολογισμό του 1ου εξαμήνου 2021 λειτουργίας του ΚΠΔΛ.

Εφαρμόζοντας τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του Covid-19, το παντοπωλείο παρείχε τις υπηρεσίες με προγραμματισμένα ραντεβού στον χώρο της δομής, καθώς και κατ’ οίκον παραδόσεις όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Συγκεκριμένα, μετά την διαδικασία επιλογής, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων δικαιούχων για το α’ εξάμηνο του 2021 έφτασε τους 218 (531 άτομα), συγκριτικά με 189 (447 άτομα) την ίδια περίοδο το 2020.

Τα είδη που προσφέρθηκαν, διατέθηκαν άμεσα στους δικαιούχους, και προήλθαν κατά κύριο λόγο από προμήθειες μέσω Δήμου, συνολικού ποσού 13.078,34€, σε σύγκριση με τα 6.976,57 που διέθεσε το 2020.

Σημαντική ήταν επίσης η υποστήριξη και οι δωρεές από το πρόγραμμα περισυλλογής ανεπιτήρητων βοοειδών του Δήμου, του Δημοτικού Ιχθυοπωλείου, του Αθλητικού Σωματείου «ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ», των επιχειρήσεων ΜΕΓΑ ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, των παραγωγών της λαϊκής αγοράς, η «Αυθεντική Έννοια» της Αθηνάς Βρεττού, καθώς επίσης και οι απλές αλλά πολύ σημαντικές προσφορές των συνανθρώπων μας στα καλάθια των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, που συνεχίζουν να στηρίζουν και να ενισχύουν το έργο της συγκέντρωσης τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λευκάδας.

Ο Δήμος Λευκάδας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι κοντά στους ωφελούμενους τώρα περισσότερο από ποτέ, και θα συνεχίζει να υποστηρίζει την συγκεκριμένη δομή για όσο υπάρχει ανάγκη.

Όποιος δημότης θέλει να βοηθήσει ή χρειάζεται βοήθεια, μπορεί να επικοινωνήσει με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού στο 2645360534.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ