Οδηγίες για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον από τον Δήμο Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λευκάδας ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα της 6ης Υ.Π.Ε. Πελοποννήσου-Ηπείρου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων – ΠΕΔΥ – Κέντρου Υγείας Βασιλικής διαθέτει όχημα και οδηγό για τη μετακίνηση της κινητής εμβολιαστικής μονάδας συνδράμοντας στον εμβολιασμό κατ’ οίκον συμπολιτών μας που αδυνατούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα λόγω προβλημάτων υγείας, που ξεκίνησε από την Τετάρτη 11-08-2021.

Οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και επιθυμούν τον κατ’ οίκον εμβολιασμό τους θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

1ο Βήµα: Ο κάθε πολίτης που επιθυµεί να πραγµατοποιήσει το εµβολιασµό του ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό του.
2ο Βήµα: Ο ιατρός µε την σειρά του συµπληρώνει µια αίτηση εµβολιασµού για τον ενδιαφερόµενο πολίτη.
3ο Βήµα: Αποστέλλεται ενηµερωτικό µήνυµα (SMS) µε το ακόλουθο κείµενο: “Το αίτηµα σας για εµβολιασµό κατ’ οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουµε µαζί σας για τον ορισµό του ραντεβού σας”.
4ο Βήµα: Ο πολίτης λαµβάνει κλήση από την Επιχείρηση ‘’Ελευθερία’’ µε σκοπό τον ορισµό ραντεβού.
5ο Βήµα: Πραγµατοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούµενου πολίτη για την πραγµατοποίηση του εµβολιασµού.
6ο Βήµα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται µε την αποστολή ενηµερωτικού µηνύµατος (SMS) στο κινητό του πολίτη: “Ολοκληρώσατε τον εµβολιασµό σας. Μετά από 1 µέρα µπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εµβολιασµού στο Gov.gr ή ΚΕΠ”.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: emvolio.gov.gr.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Βασιλικής στο τηλέφωνο 2645031065.

Ο Δήμος μας συνδράμει κάθε προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της covid-19, στηρίζοντας έμπρακτα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από τον Δήμο Λευκάδας