Αϊτάρω Κοιν.Σ.Επ: Νέος τοπικός συνεταιρισμός κατασκευής υφαντών ρούχων, αξεσουάρ και χρηστικών ειδών για το σπίτι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αϊτάρω Κοιν.Σ.Επ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) είναι ένας νέος τοπικός συνεταιρισμός που δραστηριοποιείται στην κατασκευή υφαντών ρούχων και αξεσουάρ καθώς και χρηστικών ειδών για το σπίτι.

Με οδηγό τις παραδοσιακές τεχνικές,  δημιουργούμε σύγχρονα είδη,  αντλώντας έμπνευση κυρίως από παραδοσιακά λευκαδίτικα μοτίβα.

Δουλεύουμε σε παραδοσιακούς ξύλινους αργαλειούς, χρησιμοποιούμε οικολογικές πρώτες ύλες και διεξάγουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για την εκμάθηση των παραδοσιακών τεχνών του υφάσματος (αργαλειός, κέντημα, φυτικές βαφές, ραπτική, πλέξιμο κ.α.). Ως παράλληλη δράση, δεχόμαστε δωρεές και συγκεντρώνουμε υφάσματα και ρούχα για σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης και κυκλικής διαχείρισης (επαναπροώθηση σε χρήση, αξιοποίησή τους ως πρώτη ύλη για παραγωγή/μεταποίηση ή την ανακύκλωσή τους, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του όγκου απορριμμάτων).

Σύντομη ιστορία

Μερικά από τα μέλη του συνεταιρισμού ξεκινήσαμε την ενασχόλησή μας με την υφαντική τέχνη πριν από 8 χρόνια δημιουργώντας την Ομάδα Υφαντικής του Συλλόγου Φηγός. Πριν από ένα χρόνο, με αφορμή το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CraftLab, προχωρήσαμε στην ίδρυση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Αϊτάρω» την οποία αποτελούν γυναίκες, με διαφορετικές καλλιτεχνικές και άλλες δεξιότητες. Αποχωρήσαμε από το πρόγραμμα  εφόσον η επιχείρηση δεν έλαβε την απαραίτητη στήριξη και βασιζόμενες στις  δικές  μας  δυνάμεις προχωράμε!

Τα προϊόντα μας φιλοξενούνται  στα καταστήματα «Aphrodite Boutique» και «Elixriso» στην πόλη της Λευκάδας. Το εργαστήριό μας στον Αλέξανδρο είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης, ενώ μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες μας και να μάθετε περισσότερα για εμάς στην ιστοσελίδα μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους έχουν βοηθήσει και στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθειά μας.

Website: aitarocollective.gr
FB/IG: @aitarocollective
Email: hello@aitarocollective.gr