Π.Ε. Λευκάδας 25.000 για την οριστική μελέτη του αλιευτικού καταφυγίου του Πόρου

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Το αλιευτικό καταφύγιο του Πόρου δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης» – 25.000 ευρώ από την Π.Ε. Λευκάδας για τη μελέτη του έργου

Στην εκπόνηση της οριστικής μελέτης που αφορά στην κατασκευή αλιευτικού καταφύγιου στην περιοχή Μικρός Γιαλός του Πόρου, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή 23/7/2021, όπου ενέκρινε την τροποποίηση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2021 και την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2021 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εντάσσοντας το έργο «Οριστική Μελέτη Αλιευτικού Καταφυγίου Πόρου», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ από ιδίους πόρους της Π.Ε. Λευκάδας.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, με τον Πρόεδρο του Πόρου, Θόδωρο Μεταξά, εκπρόσωπο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών Δήμου Λευκάδας «Ο Άγιος Νικόλαος», επαγγελματίες αλιείς και κατοίκους, διαπιστώθηκε η ανάγκη κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή, που θα εξυπηρετεί τους αλιείς ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Λευκάδας.

«Επιδιώκουμε την κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού καταφυγίου στον κλειστό όρμο της Ρούδας, το οποίο δεν θα αλλοιώνει το περιβάλλον της περιοχής. Αν και ο αλιευτικός χαρακτήρας του απευθύνεται πρωτίστως σε επαγγελματίες αλιείς, εντούτοις θα μπορεί να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε μικρό σκάφος στην περιοχή, συμβάλλοντας σημαντικά και στην τουριστική ανάπτυξη» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενας και συμπλήρωσε:

«Η έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποδεικνύει την πολιτική βούλησή μας για ένα έργο που ανοίγει νέες προοπτικές και το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων. Ξεκινάμε την εκπόνηση των οριστικών μελετών και τη διασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων, ώστε σύντομα η κατασκευή του έργου να είναι ώριμη για ένταξη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.»