Επιτροπή 2021: «Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» – Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Ιστορίας σε δημόσιες οθόνες σε όλη τη χώρα

Ελλάδα 2021, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση

Πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας τιμά μέσα από τη δράση «Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια ωδή στους πρωταγωνιστές των 200 χρόνων, καθώς πίσω από κάθε σπουδαία ιστορική διαδρομή βρίσκονται πάντοτε οι άνθρωποι. Η δράση περιλαμβάνει την προβολή σε δημόσιες οθόνες εικόνων και βιογραφικών στοιχείων 1.000 ιστορικών προσώπων, οι οποίοι με το έργο τους άφησαν το αποτύπωμά τους στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.

Πρόκειται για πρόσωπα γνωστά, που διέπρεψαν σε διάφορους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, αλλά και για ανθρώπους της καθημερινότητας, που ξεχώρισαν για την προσφορά τους.

Οι «Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» προβάλλονται σε υπάρχοντα συστήματα δημόσιας προβολής, σε διάφορα σημεία, όπως τα μέσα μεταφοράς (ΟΣΕ, ΚΤΕΛ), τα αεροδρόμια (Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece), τα πλοία (Blue Star Ferries, ANEK lines, Seajets), καθώς και συμβεβλημένες με την Επιτροπή εμπορικές επιχειρήσεις που θέλησαν να συμμετάσχουν με αυτό τον τρόπο στον εορτασμό της μεγάλης μας επετείου, όπως για παράδειγμα η εταιρεία Hondos Center.

Η λίστα των σημείων προβολής αναμένεται να διευρυνθεί την αμέσως επόμενη περίοδο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η δράση είναι προσβάσιμη και διαδικτυακά, στο σύνδεσμο https://www.greece2021.gr/heroes/, δίνοντας στον χρήστη την επιπρόσθετη δυνατότητα να δημιουργήσει διαφορετικές αλληλουχίες εικόνων, επιλέγοντας πρόσωπα που αφορούν τον τόπο καταγωγής του, τα πεδία ενδιαφέροντός του ή ακόμη και μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο (18ος, 19ος, 20ος αιώνας).

Οι «Μικροί Μεγάλοι Ήρωες» θα συνεχίσουν να προβάλλονται σε όλη τη διάρκεια του επετειακού έτους, προκειμένου να υπογραμμιστεί και αναδειχθεί το 2021 ως η «χρονιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τους αναζητήσουν σε δημόσιες οθόνες σε όλη τη χώρα.

Πηγή