«Ο παπουτσωμένος γάτος» στο Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός

Παιδική σκηνή Χριστόπουλου Γιάννη

«Ο παπουτσωμένος γάτος» βάζει τις μπότες του και έρχεται να επισκεφθεί την πόλη μας!

Τον πιο παιχνιδιάρη ΓΑΤΟ όλων των παραμυθιών συνεχίζει να παρουσιάζει η Παιδική σκηνή Χριστόπουλου Γιάννη η οποία μετράει 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας  στα παιδικά θεάματα της χώρας… «Ο παπουτσωμένος γάτος». Το πασίγνωστο παραμύθι γράφτηκε από το Γάλλο συγγραφέα ΣΑΡΛ ΠΕΡΩ το 1812  όπου μέχρι και στις μέρες μας συνεχίζει να συντροφεύει τους μικρούς και μεγάλους.

Η παράσταση θα ανέβει στο Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός την Τρίτη 13 Ιουλίου. 

Ώρες παραστάσεων: 7 μ.μ. & 9 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου 9€ / Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
Εισιτήρια προπωλούνται στο viva.gr

Η Ιστορία του παραμυθιού

Το παραμύθι των παραμυθιών, ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο του ότι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο! Ο Γάτος δεν είναι απλά ένας κοινός Γάτος, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερος! Μιλάει σαν άνθρωπος!! Φοράει μπότες! Και πάνω από όλα είναι έξυπνος!! Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα!

Τα διδάγματα του έργου

Τέλος το έργο είναι συνάμα και διδακτικό γιατί μιλάει για το πως δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ’ τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!

Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης,

Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική & τραγούδι όπου έγραψε η Ελένη Καρβέλη μέσα από τους στοίχους της Κατερίνας Αναστασίου.

Επί σκηνής οι  έμπειροι ηθοποιοί σε συνδυασμό με τα μουσικά όργανα που παίζουν επί σκηνής ξεσηκώνουν τους θεατές!!!

Η σκηνογραφία και ζωγραφική εκτέλεση του εντυπωσιακού σκηνικού είναι του ΣΤτέλιου Κουτρούλη, ενώ την παράσταση έντυσε με τα υπέροχα κοστούμια η Σήλια Δεμίρη,

Μία μοναδική παράσταση με μουσική – χορό- τραγούδι πολύ γέλιο και θέαμα για όλη την οικογένεια.

Στην παράσταση παίζουν οι επαγγελματίες ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης: Κατερίνα Αναστασίου, Ελένη Καρβέλη, Σάββας Γραμματικός, Ελευθερια Μπουρανή και ο Πέτρος Γρύλλος