Πρόγραμμα εορτής της Μονής Φανερωμένης

Κάνουμε γνωστό στον Ιερό Κλήρο και τον Φιλόθρησκο λαό, ότι την 21η Ιουνίου ε.ε. εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα, στην Ιερά Μονή Φανερωμένης, η καθερωμένη μεγάλη θρησκευτική Παλλευκαδιακή Εορτή πρός τιμήν της θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου  Πεφανερωμένης.

Της πανίερης αυτής εορτής θα προεξάρχει τν λατρευτικών εκδηλώσεων ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεόφιλος.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεστούν ως εξής:

Παρασκευή 18 Ιουνίου, ώρα 8.00 μ.μ. ο Εσπερινός και στη συνέχεις η Ενθρόνιση της Σεπτής Εικόνος στο Νάρθηκα.

Κυριακή 20 Ιουνίου, παραμονή της εορτής ώρα 8.00 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικό Εσπερινός, με θείο κήρυγμα και αρτοκλασία. Έναρξη ολονυκτίου ακολουθίας 11 π.μ. μέχρι 3ης πρωινής.

Δευτέρα 21 Ιουνίου, 6.30 π.μ. ο Όρθρος και στις 8.45 π.μ. το Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Στη συνέχεια η λιτάνευση της σεπτής Εικόνος της «Κυράς» τη συνοδεία της Μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδος.

Δευτέρα 21 Ιουνίου, το Εσπέρας της Εορτής 7.00 μ.μ. ο Εσπερινός και το Κτητορικό Μνημόσυνο

Τρίτη 22 Ιουνίου, και ώρα 7.30 μ.μ. θα ψάλει η Ιερά Παράκλησις και στη συνέχεια θα επιστραφεί η Σεπτή Εικόνα στο θρόνο Της.

Η Ιεράς Μονή έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διευκολυνθούν οι προσκηνυτές.

Προσκαλούμε όλου να προσέλθουν στην εορτή της Ιεράς Μονής μας και όλοι μαζί-Κλήρος και Λαός- να ενώσουμε τις ευχαριστίες μας και τις δεήσεις μας πρό την προστάτιδα μας Κυρά – Φανερωμένη.

Εκ του Ηγουμενοσυμβουλίου