Ο Δήμος Λευκάδας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2021

Η Διεθνής Ημέρα καθιερώθηκε το 1977, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στα μουσεία όλης της χώρας. Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες-μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία

“Το Mέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση” είναι το θέμα που επέλεξε φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM μας καλεί να διερευνήσουμε τις προοπτικές, τις ανάγκες, αλλά και τον ρόλο των μουσείων στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Στο σημερινό εορτασμό συμμετέχουμε ψηφιακά και σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το βίντεο που δημιουργήθηκε με αφορμή την συμμετοχή του Μουσείου Άγγελου Σικελιανού στην τελετή απονομής των βραβείων EMYA, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=MnBC3PJcgUk.

Επίσης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου μας στο Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων (Δι.Μ.Ι.Ν) σας καλούμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση σχετικά με  τη δικτύωση, τις συνέργειες και την εξέλιξη των μουσείων που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σήμερα Τρίτη 18-5-21, ώρα 18.00 μέσω της πλατφόρμας Webex, με στόχο τη διαμόρφωση μιας μουσειακής πολιτικής που στηρίζεται στις αρχές της συμμετοχικότητας και της ανοιχτής επικοινωνίας με όλους.

Στοιχεία σύνδεσης: https://teleconferenceionio.webex.com/teleconferenceionio/j.php?MTID=mde3822929a6c6a48d3585c90b54404f1

Meeting number: 137 853 2504
Password: STzQGTKY748

Το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού θα παραμείνει για την σημερινή ημέρα ανοικτό και επισκέψιμο  από τις 9.00 έως τις 20.00.

Κατά την επίσκεψη στο Μουσείο  τηρούνται  τα μέτρα και οι ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης  περιορισμού της διασποράς του κορωνοιού COVID-19.

Από το Δήμο Λευκάδας