Η πρώτη ελληνο-κινεζική παραγωγή είναι γεγονός

Η ταινία «A day in the life of a teddy bear» αποτελεί την πρώτη ελληνοκινεζική κινηματογραφική συμπαραγωγή, σε σκηνοθεσία του πρωτοεμφανιζόμενου Βασίλη Ξηρού και πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μοθωναίο.

Ο Βασίλης Ξηρός έζησε τέσσερα χρόνια στη Σαγκάη και εμπνεύστηκε από τις ιστορίες που έζησε ο ίδιος ή είδε να εκτυλίσσονται γύρω του. Στόχος του ήταν να αποτυπώσει βιώματα και καταστάσεις που αφορούν ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων που έφυγαν τα τελευταία χρόνια για να ζήσουν στο εξωτερικό.

Η ιστορία αφορά τη γνωριμία ενός Έλληνα και μίας Κινέζας στη Σαγκάη, τη στιγμή που οι ζωές τους βρίσκονται σε αντίθετα μονοπάτια: εκείνος μόλις έχει αφιχθεί στην Κίνα για να δουλέψει ως αρχιτέκτονας ενώ εκείνη ετοιμάζεται να φύγει για την Αυστρία για να συνεχίσει τις μουσικές σπουδές της. Εντούτοις, οι καταστάσεις που θα ζήσουν μαζί θα τους φέρουν ενώπιον διλημμάτων που αφορούν βασικές επιλογές ζωής.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στη Σαγκάη, στη Λευκάδα και τη Βιέννη.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ)

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Ξηρός  /  Παραγωγοί: Νικόλας Αλαβάνος, Στηβ Κρικρής  /  Διεύθυνση Φωτογραφίας: Pan Xuexue  /  Sound design: Λέανδρος Ντούνης  /  Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης  /  Σκηνογραφία: Κώστας Παππάς  /  Μουσική: Νίκος Πλατύρραχος

Πηγή