Πού θα ταξιδέψουν οι τουρίστες το 2021 – Η Ελλάδα δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός

Πηγή φωτό: Pixabay

Από τη Χριστίνα Λαϊνοπούλου

H Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που σκοπεύουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με έρευνα της Unforgettable Travel Company σε δείγμα 32.000 πολιτών σχετικά με τον ταξιδιωτικό τους προγραμματισμό για την εφετινή χρονιά, το 25% των ταξιδιωτών σκοπεύουν να ταξιδέψουν την περίοδο Ιούλιος-Σεπτέμβριος και μόλις το 6% δήλωσε ότι δεν θα προγραμματίσει διακοπές. Το 17% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι ευελπιστεί να ταξιδέψει το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2021.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για φέτος όπως αναδείχθηκαν σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών που συμμετείχαν στην έρευνα είναι η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Ν. Αφρική, η Αυστραλία, η Πορτογαλία, η Ν. Ζηλανδία, η Ισπανία, οι Μαλδίβες και η Ισλανδία.

Οι διακοπές δραστηριοτήτων είναι η δημοφιλέστερη μορφή διακοπών που αναζητούν οι ταξιδιώτες για το 2021, ενώ οι διακοπές παραλίας έρχονται δεύτερες σε προτιμήσεις.

Οι ξεναγήσεις σε μικρές ομάδες και οι επιλογές ιδιωτικών ταξιδιών αναμένεται να είναι επίσης δημοφιλείς πιθανόν ως αποτέλεσμα της ανησυχίας των ταξιδιωτών για τη συμμετοχή τους σε μεγάλες ομάδες. Οι κρουαζιέρες με μικρά πλοία, οι ξεναγήσεις σε μικρές ομάδρες και τα οδικά ταξίδια είναι μερικά από τα δημοφιλέστερα είδη διακοπών που αναμένεται να παρατηρηθούν και μέσα στο 2022.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δήλωσαν ότι κατά τις διακοπές τους στο εξωτερικό απολαμβάνουν περισσότερο την επίσκεψη σε χώρους με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον ενώ ακολουθούν οι γαστρονομικές και οινικές εμπειρίες.

Όσον αφορά την έμπνευση για το επόμενο ταξίδι τους, το 79% δήλωσε ότι υποκινούνται περισσότερο από τη δυνατότητα που τους δίνεται στα ταξίδια να απολαύσουν την ελευθερία τους έπειτα από τους πολύμηνους περιορισμούς, ενώ το 45% εμπνέεται να ταξιδέψει από την επιθυμία του να επισκεφθεί κάποιον ονειρικό προορισμό.

Επίσης, το 46% δήλωσε ότι εμπνέεται από τη διάθεση να αποκτήσει και πάλι εμπειρίες διακοπών, έπειτα από μήνες αναβολής τους λόγω της πανδημίας.

Πηγή