Ένας δημόσιος κήπος στο Λονδίνο ως μόνιμη υπενθύμιση των θυμάτων του κορωνοϊού

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν ανακοίνωσε τα σχέδια της πόλης για ένα δημόσιο κήπο στο Queen Elizabeth Olympic Park που θα τιμήσει τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού

Από την Αργυρώ Μποζώνη

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ανακοίνωσε τα σχέδια της πόλης για ένα δημόσιο κήπο στο Queen Elizabeth Olympic Park που θα τιμήσει τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο αναμνηστικός κήπος στο Στράτφορντ θα περιλαμβάνει ένα κύκλο από 33 ανθισμένα δέντρα στο κέντρο, που αντιπροσωπεύει την επίδραση του κορωνοϊού στους 32 δήμους της πρωτεύουσας και την πόλη του Λονδίνου.

Αποκαλύπτοντας τα σχέδια, ο Καν είπε ότι το μνημείο είναι μια επίκληση προκειμένου οι Λονδρέζοι να προβληματιστούν σχετικά με την πανδημία, η οποία κόστισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και άλλαξε την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου για πάντα. Επίσης θα υπενθυμίζει τους θετικούς τρόπους με τους οποίους οι πολίτες της πρωτεύουσας έχουν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον και τους βασικούς εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της κρίσης.

«Ο Covid-19 είχε καταστροφικό αντίκτυπο στην πόλη και τη χώρα μας και ενώ συνεχίζουμε να καταπολεμούμε τον ιό δημιουργούμε ένα μόνιμο, ζωντανό μνημείο για να τιμήσουμε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, αποτίνοντας φόρο τιμής στο εκπληκτικό έργο που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι – κλειδιά αλλά και να  για να προβληματιστούμε σχετικά με την εμπειρία της πανδημίας», δήλωσε ο Καν.

«Αυτός ο δημόσιος κήπος με ανθισμένα δέντρα θα είναι μια μόνιμη υπενθύμιση των ζωών που έχουν χαθεί, ένα αφιέρωμα σε κάθε βασικό εργαζόμενο και ένα σύμβολο του τρόπου με τον οποίο οι Λονδρέζοι έχουν συνεργαστεί για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον», τόνισε ο Καν.

Πηγή