Π.Ε. Λευκάδας: Δωρεάν έλεγχοι για τους πολίτες με την πλατφόρμα testing.gov.gr

Ανδρέας Κτενάς: «Κάνουμε test, διατηρούμε τη Λευκάδα ‘πράσινη’ στον Ευρωπαϊκό Χάρτη» – Δωρεάν έλεγχοι για τους πολίτες με την πλατφόρμα testing.gov.gr

Η Περιφερειακής Ενότητα Λευκάδας καλεί τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο για Covid-19 μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

«Θέλουμε να κρατήσουμε την Π.Ε. Λευκάδας ‘πράσινη’ στον Ευρωπαϊκό Χάρτη του ECDC, και να στείλουμε το μήνυμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη ότι ο τόπος μας είναι ένα ασφαλές μέρος για να το επισκεφθεί κανείς» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε: «Η πλατφόρμα testing.gov.gr και η Κινητή Μονάδα Υγείας(ΚΟμΥ) του ΕΟΔΥ στη Λευκάδας, είναι δύο ακόμα αποτελεσματικά εργαλεία στα χέρια μας. Καλώ τους συμπολίτες μας να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να κάνουν δωρεάν rapid test για Covid. Η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στο καθημερινό δείγμα ελέγχων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της επιδημίας. Ένας μεγάλος αριθμός τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων των Λευκαδιτών, μαζί με τους προληπτικούς και τακτικούς ελέγχους που διοργανώνουμε σε στοχευμένες ομάδες, θα μας κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικούς στο να διατηρήσουμε το νησί μας ‘καθαρό’, προλαμβάνοντας τυχόν τρίτο κύμα της πανδημίας.».

Η πλατφόρμα testing.gov.gr λειτουργεί κανονικά από τις 21/12/2020 με στόχο μέσα από τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους πολίτες να συνεισφέρει στη διακοπή των αλυσίδων μετάδοσης της νόσου, στην έγκαιρη πρόβλεψη και στην ανίχνευση της ασυμπτωματικής διασποράς.

Τα τεστ είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να ελεγχθεί και η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  • Συμπληρώστε τη «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» που υπάρχει στη πλατφόρμα testing.gov.gr ώστε να συμπεριληφθείτε στους υποψήφιους για έλεγχο.
  • Αν επιλεχθείτε θα λάβετε γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό που δηλώσατε στη φόρμα, με την μέρα και ώρα του ραντεβού σας, καθώς και με τη διεύθυνση του κοντινότερου διαθέσιμου σημείου εξέτασης.
  • Την ημέρα της εξέτασης θα πρέπει να δείξτε το SMS στο προσωπικό του κέντρου εξέτασης ώστε να εξεταστείτε κατά προτεραιότητα.
  • ΜΗΝ προσέρχεστε στο ραντεβού για εξέταση αν έχετε εκδηλώσει συμπτώματα, και επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας.

Οι πολίτες διευκολύνονται για τους ελέγχους μέσω testing.gov.gr, καθώς το SMS με το ραντεβού:

  • Επιτρέπει τη μετακίνηση κατά τη διάρκεια απαγορευτικού (lockdown).
  • Δικαιολογεί 3ωρη αποχή από την εργασία.