Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της Λευκάδας

Για την εορταστική περίοδο 2020-21, ο Δήμος Λευκάδας είχε σχεδιάσει πληθώρα εκδηλώσεων, που εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω Covid-19, δυστυχώς αναβλήθηκαν. Έτσι, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να αναβαθμιστεί ποιοτικά, ο εορταστικός διάκοσμος του δήμου μας, ώστε να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον κατάλληλο για την αλλαγή της ψυχολογίας όλων μας, κάτι που το είχαμε ανάγκη.

Φέτος, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τον Λευκαδίτη καλλιτέχνη, κ. Πάνο Φέξη. Με την άριστη συνεργασία του, με όλα τα τμήματα του δήμου, καταφέραμε όχι μόνο τις αλλαγές που θέλαμε για την αισθητική αναβάθμιση της διακόσμησης, αλλά και την υλοποίηση του οράματος του καλλιτέχνη, αναδεικνύοντας για πρώτη φορά τη λιμνοθάλασσα με τον στολισμό του ιχθυοτροφείου. Τον ευχαριστούμε για την έμπνευση και για το άρτιο αποτέλεσμα, το οποίο είναι πασιφανές.

Ευχαριστούμε τον ομογενή επιχειρηματία, κ. Λεωνίδα Πάλμο, που για ακόμη μια φορά μας συγκίνησε με την γενναιοδωρία του, δωρίζοντας το δέντρο της κεντρικής πλατείας, συμπεριλαμβανομένου και του διάκοσμου.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους αφιέρωσαν τον χρόνο τους σε αυτή τη προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένων των αιρετών εκπροσώπων των κοινοτήτων για την βοήθειά τους στον στολισμό όλων των χωριών μας, μικρών και μεγάλων, τους υπαλλήλους από τις υπηρεσίες του δήμου, και τέλος τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην Τοπική Κοινότητα Λευκάδας, που συνέδραμε με το σύνολο της πάγιας προκαταβολής, στην ενίσχυση του προϋπολογισμού για τον φετινό διάκοσμο.

Ακολουθεί ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό. Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με τον διάκοσμό του νησιού στο #christmasinlefkada, και μοιραστείτε το νησί μας με όλο τον κόσμο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ