Χριστουγεννιάτικη κατασκήνωση στο σπίτι από τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις «Η Φανερωμένη» και το Κέντρο Νεότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη συνήθεια των παιδιών της Λευκάδας, η «Κατασκήνωση στην Πόλη» έρχεται στο σπίτι μας διαδικτυακά.

Αφού, λόγω των αναγκαίων μέτρων προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και αυτές τις Γιορτές, κατασκηνωτές και στελέχη των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης ετοιμάζονται ήδη και θα συναντιούνται καθημερινά από τις 27 μέχρι τις 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020, μεταξύ 11.00 π.μ. και 1.00 μ.μ. στην ψηφιακή πλατφόρμα ZOOM, αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό υλικό που θα «ανεβαίνει» στην ιστοσελίδα: https://spiti.imli.gr.

Με όμορφες και απολαυστικές δραστηριότητες γνωρίζουμε την πιο αληθινή ιστορία, εκείνη της Γέννησης και της Βάπτισης του Χριστού μας, αλλά και τη ζωή του Μεγάλου Αγίου της Καισαρείας. Τραγούδι, εικόνες, παζλ, κουίζ, δραστηριότητες, διαγωνισμοί, παιχνίδια, συνομιλία με δημιουργούς, λογοτεχνικές ιστορίες, ζαχαροπλαστική, φωτογραφία… συνδυάζονται και προσκαλούν παιδιά και γονείς να πάρουν τα μηνύματα των Αγίων Ημερών και να ζήσουν ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με ΧΡΙΣΤΟ!

Σε ειδικούς συνδέσμους μπορεί κανείς να βρει τις προσευχές και τα τραγούδια της κατασκήνωσής μας, κείμενα βοηθητικά για τους γονείς ή να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση τις ιερές ακολουθίες από τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος.

Ακόμη, μπορούν να στείλουν στο e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr  φωτογραφίες, βίντεο και ανταποκρίσεις από όσα θα δημιουργούν στην φετινή, σπιτική Κατασκήνωση!

Και αυτή η δραστηριότητα διεξάγεται με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, ο οποίος τονίζει και εύχεται στον πατρικό του χαιρετισμό:

«Ελπίζουμε σύντομα να συναντηθούμε όλοι μαζί από κοντά στην «Καταφυγή», στην Κατασκήνωση, στην Ενορία σας. Οι καρδιές όλων μας ήδη επικοινωνούν. Ενώνονται γύρω από την Φάτνη, την Εκκλησία μας και ψάλλουν: «Προσκυνούμεν σου την Γένναν, Χριστέ. Δείξον ημίν και τα Θεία σου Θεοφάνεια». Εύχομαι πατρικά σε όλους ο Νεογέννητος Χριστός να σας ευλογεί, να σας προστατεύει και να χαρίζει στον κόσμο Του υγεία και ειρήνη, για να μπορέσουμε να χαρούμε το επετειακό 2021 που πλησιάζει, σαν ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την Πατρίδα μας και τον καθένα προσωπικά».

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, καλό θα είναι ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ για την αποστολή των σχετικών συνδέσμων.

Στοιχεία επικοινωνίας: 2645022415, εσ.:  22 και 6974795265 (π. Ιωαννίκιος) * E-mail:  neotita_lefkas@yahoo.gr * FB: Κέντρο Νεότητας.

Καλή Κατασκήνωση σε όλους!

Από τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις «Η Φανερωμένη» και το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης