Ο Βοτανικός Κήπος της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της πόλης και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο φτάνουν εκεί, στους καταπληκτικούς κήπους ενώ πριν τις γιορτές ο εκπληκτικός φωτισμός του μοιράζει απλόχερα μαγεία στις παγωμένες νύχτες.

Ο Βοτανικός Κήπος της Νέας Υόρκης (NYBG)  βρίσκεται στο Bronx Park στο Bronx της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε το 1891, βρίσκεται σε μια περιοχή 250 στρεμμάτων με πάνω από ένα εκατομμύριο ζωντανά φυτά. Υπάρχει εκεί, η βιβλιοθήκη LuEsther T. Mertz, η οποία περιέχει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές κειμένων που σχετίζονται με τη βοτανική στον κόσμο.

Το NYBG είναι επίσης ένα σημαντικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, και εκεί λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα έρευνας και συντήρησης φυτών στον κόσμο. Από το 1967, ο κήπος έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό ιστορικό ορόσημο και επίσημο αξιοθέατο της Νέας Υόρκης. Τα προγράμματά του διδάσκουν στους επισκέπτες τη φυτική επιστήμη, την οικολογία και την υγιεινή διατροφή. Σχεδόν 90.000 από τους ετήσιους επισκέπτες είναι παιδιά από μη γειτονικές κοινότητες. Επιπλέον 3.000 είναι καθηγητές από το δημόσιο σχολικό σύστημα της Νέας Υόρκης που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης.