Η Ροζ Βίλα, το Σπίτι του Λόφου και το Ιππικό Κέντρο της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στον Σκορπιό

Από τη Σοφία Κοντογιάννη

Η Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εισηγήθηκε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και τη λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club της εταιρείας ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε. στον Σκορπιό.

Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει κύριο τουριστικό συγκρότημα δυναμικότητας 84 κλινών, υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για την εξυπηρέτηση 130 ατόμων προσωπικού ( 26 άτομα μόνιμο προσωπικό, 84 άτομα 8ωρης απασχόλησης, 20 άτομα προσωπικό επί του λιμένος).

Το Κύριο Τουριστικό Συγκρότημα αποτελείται από την Προεδρική Σουίτα και πανταχόθεν ελεύθερες βίλες, με τις κεντρικές εγκαταστάσεις βοηθητικών λειτουργιών, (όλα νέα κτήρια συνολικής δόμησης 9.420 τ.μ) με χρήση τουριστικών καταλυμάτων, ειδικών τουριστικών υποδομών και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων και εστίασης, που εξυπηρετούν τις κύριες και βοηθητικές λειτουργίες της τουριστικής εγκατάστασης όπως συνεδριακό κέντρο, εστιατόριο, κέντρο ευεξίας, αίθουσα προβολών και χώρος ψυχαγωγίας, κουζίνες, πλυντήρια, τροφοδοσία, αποθήκες κλπ, καθώς και πισίνες.

Για τη «Ροζ Βίλα», υφιστάμενο διώροφο κτήριο με συνολική δόμηση 364,43 τ.μ., με χρήση τουριστικού καταλύματος επιτρέπεται μόνο η διατήρηση, συντήρηση και ανακαίνιση της  καθώς και η αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Οι Βίλες του Κύριου Τουριστικού Συγκροτήματος, με συνολική δόμηση 1.320 τ.μ. αφορούν στην κατασκευή 4 νέων πολυτελών κατοικιών με χρήση τουριστικών καταλυμάτων, με υπαίθριες θέσεις στάθμευσης και την κεντρική οδό πρόσβασης σε αυτήν.

Το Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων είναι, ένα νέο κτήριο δόμησης 4.000 τ.μ. στο οποίο χωροθετούνται χρήσεις που εξυπηρετούν πολυλειτουργικές τουριστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, αθλοπαιδιών και τένις, δωμάτια προσωρινής διαμονής για την παραμονή ειδικών επισκεπτών (γυμναστές, ιατροί κ.λπ.), αίθουσα bowling, κοινόχρηστοι χώροι προσωπικού με κουζίνα, χώροι γυμναστηρίου, αποδυτήρια και χώροι υγιεινής, ιατρείο, χώρος περίθαλψης και κέντρο πρώτων βοηθειών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και βοηθητικοί χώροι.

Επίσης, δημιουργείται ένα νέο κτήριο συνολικής δόμησης 635 τ.μ. με χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων με όλες τις απαραίτητες υποδομές φιλοξενίας αλόγων καθώς και ιππικό κέντρο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με πεδίο εξάσκησης ίππων, καθώς και γήπεδα καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρισης. Προβλέπεται η αναβάθμιση της αρένας ιππασίας και η αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Περιλαμβάνει επίσης μικρό κτίσμα που θα φιλοξενεί μικρά κατοικίδια ζώα.

Επιπλέον, δημιουργείται ένα νέο κτήριο, το Σπίτι του Λόφου, συνολικής δόμησης 565 τ.μ. με χρήση τουριστικών καταλυμάτων και ένα Αμφιθέατρο, συνολικής δόμησης 250 τ.μ. με χρήση πολιτιστικών εγκαταστάσεων και χώρων συνάθροισης κοινού.

Πηγή