Αισιόδοξη η TUI για τον ελληνικό τουρισμό το 2021

«Θέλουμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις στενές μας σχέσεις με την Ελλάδα και είμαι αισιόδοξος για τη σεζόν του 2021 στη χώρα», δήλωσε ο Sebastian Ebel, υψηλόβαθμο στέλεχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής TUI. Μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ανέφερε πως «η Ελλάδα δημιούργησε ένα πλαίσιο για την ασφαλή επανέναρξη του τουρισμού.

Αυτό μας επέτρεψε να συνεχίσουμε και φέτος να προσφέρουμε στους επισκέπτες μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Ελλάδα. Η χώρα έχει προετοιμαστεί καλά για την επανέναρξη και τη λειτουργία του τουρισμού. Αυτό αποδεικνύει πως μπορείς να προσφέρεις υπέροχες εμπειρίες διακοπών και, ταυτόχρονα, να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών, των υπαλλήλων και του τοπικού πληθυσμού στους τουριστικούς προορισμούς. Θέλουμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις στενές μας σχέσεις με την Ελλάδα και είμαι αισιόδοξος για τη σεζόν του 2021 στη χώρα».

H κατάταξη της Ελλάδας κατά τη φετινή περίοδο στην πρώτη θέση μεταξύ των δημοφιλών τουριστικών προορισμών για τους επισκέπτες της TUI, η σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς της χώρας μας εντός του γερμανικού ομίλου και η επέκταση της τουριστικής περιόδου λόγω της ισχυρής ζήτησης είναι τα τρία βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συνάντηση εργασίας των δύο ανδρών.

Η αυξημένη ζήτηση έχει ήδη εξασφαλίσει επέκταση της φετινής σεζόν από πλευράς TUΙ έως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ ο S. Ebel εξέφρασε την πρόθεση του ομίλου να επεκτείνει περαιτέρω τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στην Ελλάδα.
Συζητήθηκαν επίσης και θέματα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, ενώ και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την τουριστική ζήτηση στην Ελλάδα το 2021.

Πηγή