TUI: Η Ελλάδα δημοφιλέστερος προορισμός ταξιδιωτών το 2020

Η Ελλάδα δημιούργησε ένα πλαίσιο για την ασφαλή επανέναρξη του τουρισμού

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των δημοφιλών τουριστικών προορισμών για τους επισκέπτες της TUI το 2020.

Το μερίδιο αγοράς της Ελλάδας εντός του ομίλου αυξήθηκε σημαντικά, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Μάλιστα λόγω της αυξημένης ζήτησης, η TUI επεκτείνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα και θα προσφέρει ταξίδια διακοπών έως και τον Νοέμβριο. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη Μεσόγειο όπου ο όμιλος TUI ξεκίνησε το πρόγραμμα κρουαζιέρας, πάντα με όσα τονίζονται στην ανακοίνωση του ταξιδωτικού οργανισμού.
Από την περασμένη εβδομάδα, η TUI Cruises προσφέρει κρουαζιέρες από την Κρήτη με προορισμό την Κέρκυρα και ενδιάμεση στάση στο λιμάνι του Πειραιά. Σε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TUI Sebastian Ebel εξήρε την καλή συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και εξέφρασε την πρόθεση του ομίλου να επεκτείνει περαιτέρω τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου καθώς και τα σχέδια για τη θερινή περίοδο 2021.

Ο κλάδος του τουρισμού αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις. Η επανεκκίνηση των ταξιδιών προς στην Ελλάδα τον Ιούλιο ήταν ιδιαίτερα επιτυχής. Η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας από τις ελληνικές αρχές και η υποδειγματική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους επαγγελματίες του τουρισμού δημιούργησαν ένα πλαίσιο ασφάλειας που ήταν απαραίτητο για την επανέναρξη του τουρισμού.

«Η Ελλάδα δημιούργησε ένα πλαίσιο για την ασφαλή επανέναρξη του τουρισμού. Αυτό μας επέτρεψε να συνεχίσουμε και εφέτος να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Ελλάδα. Η χώρα έχει προετοιμαστεί καλά για την επανέναρξη και λειτουργία του τουρισμού. Αυτό αποδεικνύει πώς μπορείς να προσφέρεις υπέροχες εμπειρίες διακοπών και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών, των υπαλλήλων και του τοπικού πληθυσμού στους τουριστικούς προορισμούς. Θέλουμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις στενές μας σχέσεις με την Ελλάδα και είμαι αισιόδοξος για την σεζόν του 2021 στη χώρα» δήλωσε ο κ. Sebastian Ebel.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via