ΠΟΤ: Σε 2 ½ έως 4 χρόνια οι παγκόσμιες αφίξεις θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2019

Σε δυόμισυ έως τέσσερα χρόνια οι παγκόσμιες τουριστικές αφίξεις θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2019. Την εκτίμηση αυτή έδωσε ο  κ. Michel Julian, στέλεχος του τμήματος Ανταγωνιστικότητας της Αγοράς Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού σε  webinar με θέμα “Instrumental analysis: A clear vision amid crisis”, που οργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στις 21 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη του ΠΟΤ.

Μέσα στην αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολίου και λαμβάνοντας  υπόψιν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα «όπλα» της ψηφιοποίησης, των διεθνών συνεργασιών δίνοντας έμφαση στον εγχώριο τουρισμό και επενδύοντας στη καινοτομία/βιωσιμότητα, τόνισε ο ίδιος.

Στην ίδια εκδήλωση:

  • Ο κ. Patrick Fritz, Τεχνικός Συντονιστής του τμήματος Τεχνικής Συνεργασίας και Δρόμου του Μεταξιού, υπογράμμισε πως το «πακέτο τουριστικής ανάκαμψης και τεχνικής βοήθειας» του ΠΟΤ είναι δομημένο γύρω από τρεις πυλώνες οι οποίοι είναι η οικονομική ανάκαμψη, το μάρκετινγκ και η προώθηση, η θεσμική ενίσχυση και η οικοδόμηση ανθεκτικότητας. Ο κύριος Fritz παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΟΤ μπορεί να συνεργαστεί με ενδιαφερόμενα μέρη στο πλαίσιο του πακέτου.
  • Ο κ. Νικόλαος Γκολφινόπουλος, Ειδικός Εμπειρογνώμων του έργου «Δρόμος του Μεταξιού» του τμήματος Τεχνικής Συνεργασίας και Δρόμου του Μεταξιού, τόνισε την αναγκαιότητα της δημιουργίας νέου τουριστικού προϊόντος, της αξιοποίησης των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των προορισμών, του επαναπροσανατολισμού των στρατηγικών στόχων, της εξέλιξης των διακρατικών και διαπεριφερειακών δράσεων, της δημιουργίας νέας γνώσης και ανάπτυξης τουριστικής ευφυίας, και της κινητοποίησης των ενδιαφερομένων μερών για επενδύσεις και συντονισμένες δράσεις μέσω συνεργειών.
  • O κ. Michele Pitta, Διαχειριστικός Συνεργάτης των Συνδεδεμένων Μελών του ΠΟΤ, τόνισε χαρακτηριστικά πως πρέπει να ληφθούν στοχευμένες πρωτοβουλίες για τον μετριασμό του αντίκτυπου του Covid-19 και παρουσίασε επιλεγμένα παραδείγματα από Συνδεδεμένα Μέλη του ΠΟΤ.
  • Τέλος η κ. Πατουλίδου από την θέση της Αντιπεριφερειάρχη αλλά και της Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού  στην παρουσίαση της Θεσσαλονίκης με τα διαχρονικά ισχυρά πλεονεκτήματα της πόλης, δήλωσε ότι καλούμαστε σήμερα να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς μας με όλους τους επίσημους παγκόσμιους φορείς δημιουργώντας ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στην πανδημία και στις αρνητικές συνέπειες.

To ενδιαφέρον για την θεματολογία του webinar αποτυπώθηκε στην μεγάλη συμμετοχή παρακολούθησης, ξεπερνώντας τις 1000 προβολές κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του, καθώς προωθήθηκε σε tour operators του εξωτερικού, ξένους δημοσιογράφους με εξειδίκευση τον τουρισμό, τα γραφεία ΕΟΤ του εξωτερικού κλπ.

Το βίντεο του  webinar μπορεί κάποιος να τo παρακολουθήσει οποιαδήποτε στιγμή στη σελίδα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο Facebook 

Πηγή