Δήμος Λευκάδας: Ένα απόλυτα επιτυχημένο διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι δράσεις απορρύπανσης των βυθών και προστασίας του περιβάλλοντος στη Λευκάδα. Με μια εικοσαμελή ομάδα η Aegean Rebreath, έχοντας και την συμβολή του Lefkas Diving Center και άλλων εθελοντών, έδρασε στο λιμάνι του Νυδριού και στην περιοχή του Γέρακα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 2.5 τόνοι δίχτυα, 192 γυάλινα αντικείμενα, 111 πλαστικά, 54 μεταλλικά, 66 λάστιχα, 27 μπαταρίες και μέρη σκαφών, μισό σακί πλαστικές σακούλες, 41 κομμάτια υφάσματος και μισό σακί, 35 πετονιές και σχοινιά, 1 οικοσκευή!

Το διήμερο καταγράφηκε από τις κάμερες του National Geographic που εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για τις προσπάθειες απορρύπανσης που πραγματοποιούνται στο νησί. Την περασμένη Δευτέρα το Ίδρυμα Λασκαρίδη παρέλαβε για ανακύκλωση όλα τα δίχτυα που οι εθελοντές ανέλκυσαν από τον βυθό, αλλά και εκείνα που συλλέχθηκαν στον σταθμό θαλασσίων και παράκτιων απορριμμάτων που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στη Λυγιά.

Ο Δήμος Λευκάδας ευχαριστεί ολόθερμα την περιβαλλοντική οργάνωση της Aegean Rebreath για την άψογη συνεργασία, το Lefkas Diving Center και τον κ. Χρήστο Χαλικιά για την αμέριστη συμπαράσταση, την Ionian Natura και την κ. Αργυρή Κατωπόδη για την ευγενική χορηγία της φιλοξενίας των εθελοντών, τον κ. Θανάση Γουρζή και το αλιευτικό Cap. Nikitas για την ανέλκυση των διχτυών, την εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ ΑΕ για την διάθεση του σκάφους που βοήθησε στην επιχείρηση, καθώς και όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν στην επιτυχημένη πραγματοποίηση των δράσεων. Ένα ακόμη βήμα για μια Λευκάδα καθαρή.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ