Σχολεία: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα – Προς 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

EUROKINISSI

Σήμερα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ όπως όλα δείχνουν το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά, τα σχολεία είχε προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Όμως, η πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έφερε στο τραπέζι την παράταση μιας εβδομάδας και πλέον όλα δείχνουν πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, στις 16:00, σε συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως και Τάκη Θεοδωρικάκου, του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου. Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύψας: Να έχουν επιστρέψει τα παιδιά 1 εβδομάδα πριν το σχολείο

Τη Δευτέρα συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών για την τελική εισήγηση αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων. «Ακούσαμε όλες τις απόψεις και είδαμε την κατάσταση σε ό,τι αφορά την επιστροφή», είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, αναφερόμενος στους αδειούχους.

«Θέλουμε τα παιδιά να μείνουν σίγουρα στο σπίτι μία εβδομάδα πριν πάνε στο σχολείο, για να δούμε ότι δεν έχουν συμπτώματα», εξήγησε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης. «Τόσο η 7η όσο και η 14η Σεπτεμβρίου είναι ασφαλείς ημερομηνίες», τόνισε ακόμη, σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Πάντως, σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Πέτσας είπε πως η 14η Σεπτεμβρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα, επεσήμανε και εκείνος την ανάγκη να επιστρέψουν τα παιδιά από τις διακοπές περίπου μία εβδομάδα πριν από την επιστροφή στα θρανία.

«Ας μαζέψουμε σιγά σιγά τα παιδιά μας, ας φροντίσουμε λίγο τις επαφές τους. Το αν θα είναι μία εβδομάδα πριν ή μία εβδομάδα μετά (το άνοιγμα των σχολείων) δεν είναι τόσο κρίσιμο. Κρίσιμο είναι να δείξουμε τη δέουσα προσοχή, να ακολουθούμε τους κανόνες που μας συστήνουν οι ειδικοί και όλα θα πάνε μια χαρά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ΕΡΤ.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Στο μεταξύ, σήμερα ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με εφαρμογή ειδικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά όχι για τα παιδιά.

Επίσης, θα γίνεται διαχωρισμός των δραστηριοτήτων στο προαύλιο κατά τμήματα, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει για τη σίτιση.

Πηγή