Γ.Σ. Λευκάδας: Δεύτερο πανελλήνιο μετάλλιο για τον Φυτόπουλο, εξαιρετική εμφάνιση για την Ιωακειμίδου

Το Σάββατο και Κυριακή 8 και 9/8/2020 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Κ23, όπου συμμετείχε η Γεωργιάννα Ιωακειμίδου στο άλμα εις ύψος και τη Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11/8/2020 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Ανδρών/Γυναικών, Κ23 καιΚ18, όπου συμμετείχε ο Κων/νος Φυτόπουλος στο Δέκαθλο Κ18.

Η Γεωργιάννα (χάλκινη στο Κ20) με πολύ καλή εμφάνιση, πέτυχε ατομικό ρεκόρπερνώντας στο τρίτο άλμα της το 1,70μ, επίδοση που την κατέταξε στην 5η θέση στο Κ23 και στην 9η στο Ανδρών/Γυναικών. Ξεπερνώντας λοιπόν σε επίσημο αγώνα αυτό το ψυχολογικό όριο και συνεχίζοντας υπό την καθοδήγηση της Ομοσπονδιακής προπονήτριας Ιωάννας Σιώμου, η αθλήτρια δείχνει έτοιμη να σταθεροποιηθεί σε μεγαλύτερα ύψη και να μας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις. Να σημειωθεί ότι συμμετείχαν όλα τα μεγάλα ονόματα και στις δύο κατηγορίες.

Ο Κωνσταντίνος, μετά το χάλκινο στην κατηγορία Κ20, κατέβηκε στο πρωτάθλημα της κατηγορίας του (Κ18) να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο, όμως το διάστρεμμα πριν τα Γιάννενα και η μικρή περίοδος αποκατάστασης,σε συνδυασμό με την ποιότητα των συναθλητών του και την σημαντικότητα του αγώνα, έδειξαν να επηρεάζουν αρκετά τον αθλητή σε ένα πολύ ανταγωνιστικό δέκαθλο με συνεχείς ανακατατάξεις, το οποίο ήταν και ο στόχος της χρονιάς, αφού διακρινόμενος θα εξασφάλιζε τη σχετική μοριοδότηση για την εισαγωγή του σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Ξεπερνώντας λοιπόν όλες τις δυσκολίες με τη βοήθεια των προπονητών του Χρύσας Φραγκούλη και Ίκαρου Ζακυνθινού, κατάφερε να πετύχει ατομικό ρεκόρ σε 5 αγωνίσματα καθώς και στο σύνολο,συγκεντρώνοντας 5633 βαθμούς (ρεκόρ ΕΑΣ Ηπείρου)και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο τελευταίο αγώνισμα των 1500μ, όπου με απίστευτη θέληση και πάθος σε ένα συναρπαστικό αγώνα, κατάφερε να τερματίσει δεύτερος και τελικά να πετύχει όλους τους τιθέμενους στόχους.

Έτσι λοιπόν έκλεισε με θετικό πρόσημο μια ιδιαίτερη χρονιά(5 μετάλλια φέτος, 25 συνολικά την τελευταία δεκαετία, πολλές καλές επιδόσεις και θέσεις με πληθώρα καινούργιων παιδιών) που κληθήκαμε να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα σε διοικητικό, προπονητικό, οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο, με πολλά σκαμπανεβάσματα και πρωτόγνωρες καταστάσεις, αφήνοντας μας σοφότερους, πολύ χαρούμενους και περισσότερο έτοιμους για τη νέα πρόκληση της επόμενης-αβέβαιης και απρόβλεπτης-αγωνιστικής σεζόν.