«Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» του Ντοστογιέφσκι στο Kηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός»

Τετάρτη 5 Αυγούστου
Ώρα 21.30 μ.μ.
Kηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός»

««Ο Μέγας Ιεροεξεταστής»», Του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Μετά το άκρως επιτυχημένο ξεκίνημα σε θέατρο της Αθήνας που, διακόπηκε αναγκαστικά λόγω του κορωνοιού, η παράσταση κάνει επανεκκίνηση στις 5 Αυγούστου στον αγαπημένο χώρο του κηποθεάτρου «Α. Σικελιανός» της Λευκάδας

Ο Δημήτρης Βερύκιος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής», από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου Αδελφοί Καραμαζόφ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, συνεχίζοντας να εμπνέεται από το πνεύμα του μεγάλου συγγραφέα και διανοητή.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στην σκοτεινή περίοδο της Ιεράς Εξέτασης, που στην κορύφωση της ο Μέγας Ιεροεξεταστής συλλαμβάνει και ανακρίνει τον επανελθόντα στη Γη, Ιησού Χριστό, λίγο πριν τον ρίξει στην πυρά. Έτσι αρχίζει η σκοτεινή, άπνοη, αγωνιώδης νύχτα της Σεβίλλης.. Ο αέρας μυρίζει δάφνη και λεμονιά… Μια μνημειώδης σύγκρουση ανάμεσα στο Καλό και το Κακό!

Πρόκειται για θεατρική διασκευή του πιο συγκλονιστικού ίσως, αποσπάσματος του τελευταίου και κορυφαίου έργου του «ανατόμου της Ψυχής» Φ. Ντοστογιέφσκι!

Μαζί του επί σκηνής ο εξαιρετικός μουσικός Σταύρος Παργινός με το βιολοντσέλο του, στον βουβό ρόλο του Ιησού Χριστού! Η ομοιότητα του με τον Χριστό δίνει ένα ρεαλιστικό τόνο στην παράσταση!

Συντελεστές
Ερμηνεία, σκηνοθεσία: Δημήτρης Βερύκιος
Μουσική σύνθεση, βιολοντσέλο: Σταύρος Παργινός
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μπέτυ Λυρίτη

Η διάρκεια της παράστασης είναι 70’
Γενική είσοδος: 10€
Προπώληση από το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Λευκάδας