Το μοναδικό φουαγέ ενός υπαίθριου θεάτρου, ένα μικρό δάσος στη φύση

Ένα υπαίθριο θέατρο στην Ιαπωνία απέκτησε ένα μοναδικό και πρωτότυπο φουαγέ γεμάτο δέντρα, ένα μικρό δάσος που υποδέχεται τους θεατές σε μια μοναδική συνθήκη

Ένα υπαίθριο θέατρο στην Ιαπωνία απέκτησε ένα μοναδικό και πρωτότυπο φουαγέ γεμάτο δέντρα, ένα μικρό δάσος που υποδέχεται τους θεατές σε μια μοναδική συνθήκη. Το στούντιο αρχιτεκτονικής APL Design Workshop σχεδίασε ένα περίπτερο που χρησιμοποιείται σαν φουαγέ σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα που περιβάλλεται από δέντρα για ένα υπαίθριο θέατρο στο Kurobe της Ιαπωνίας.

Το υπαίθριο αμφιθέατρο σχεδιάστηκε ήδη από το 1989 και η αρχιτεκτονική εταιρεία θεάτρου έκανε την προσθήκη του φουαγέ για να υποδέχεται τους θερινούς αγώνες θεάτρου. Το πρωτότυπο αυτό φουαγέ μέσα στο φυσικό τοπίο δημιουργεί ένα λόμπι, όπου το κοινό μπορεί να αλλάζει περιβάλλον μεταξύ των παραστάσεων, περιβάλλεται από βελανιδιές και κέδρους που μεγαλώνουν μέσα από τις τρύπες που έχουν κοπεί στο ξύλινο πάτωμα. Μέσα στο περίπτερο υπάρχουν μικρά τραπέζια, ενώ τη νύχτα με τα μικρά φώτα στον χώρο δημιουργείται ένα φωτεινό περιβάλλον που λάμπει σαν μεγάλη πυγολαμπίδα.

Η εικόνα που δημιουργείται από μακριά το κάνει να μοιάζει με ιαπωνικό ιερό Shinto – η οντότητά του που βυθίζεται στο δάσος μοιάζει με ένα μέρος της φύσης. Οι θεατές όταν φεύγουν από τη μαγεία των παραστάσεων μέσα σε αυτή την κατασκευή μοιάζουν να βρίσκονται σε έναν τόπο μύθου. Άλλο τόσο είναι πρωτότυπο το αμφιθέατρο που είναι σαν σκαλισμένο σε έναν κεκλιμένο λόφο στο πιο απομακρυσμένο άκρο του κήπου. Τα καθίσματα σε στιλ πάγκου είναι κατασκευασμένα από αναπαλαιωμένα κομμάτια σκυροδέματος που έχει χρησιμοποιηθεί σε σιδηροδρόμους.

Πηγή