Το Preveza Jazz Festival επιστρέφει για 18η χρονιά

Το Preveza Jazz Festival με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τις δύο μοναδικές βραδιές που σκοπεύουν να αφήσουν αξέχαστο αυτό το καλοκαίρι: 15 και Αυγούστου, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας το Preveza Jazz Festival στην 18η του έκδοση «μετακομίζει» προσωρινά στο Κηποθέατρο « Γιάννης Ρίτσος» με προσκεκλημένους την Έλλη Πασπαλά, τους Gadjo Dilo, τους Human Touch και τον Χρήστο Ταμπουρατζή.  Το Preveza Jazz Festival τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας. Μέγας Χορηγός είναι η Eurobank.

Το διήμερο- έκπληξη ξεκινάει το Σάββατο 15 Αυγούστου με το Christos Tambouratzis Project. O Χρήστος Ταμπουρατζής, δεξιοτέχνης κιθαρίστας και  συνθέτης με συνοδεία εκλεκτών μουσικών του και τη μοναδική τραγουδίστρια Marianna Seas θα μας ξεναγήσει στην μουσική που τον έκανε γνωστό σε Ελλάδα, Ευρώπη , Αμερική και Καναδά.  Ακολουθεί το μοναδικό μουσικό σχήμα των Gadjo Dilo που «παντρεύει» την gypsy jazz και swing μουσική παράδοση, με τους ήχους και τα χρώματα του παλιού ελληνικού τραγουδιού αλλά και μια κεφάτη παρέα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει, να δημιουργεί και να πειραματίζεται.

Την Κυριακή 16 Αυγούστου οι Human Touch το πιο αναγνωρίσιμο σχήμα της ελληνικής τζαζ σκηνής επιστρέφει στην Πρέβεζα μετά από 17 χρόνια για ένα «ανθρώπινο άγγιγμα» σ’ αυτήν την εποχή που το έχουμε τόσο ανάγκη. Οι David Lynch, Σταύρος Λάντσιας και Γιώτης Κιουρτσόγλου, με την ιδιαίτερη τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, θα μας μαγέψουν με ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων.  Η κάθε τους εμφάνιση έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της πλέον ελευθερίας που νιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα από τον αυθορμητισμό της στιγμής…και ξέρουν να το μοιραστούν.

Το highlight της βραδιάς είναι η Έλλη Πασπαλά με τους εξαιρετικούς μουσικούς της στο πρόγραμμα ELLY LOVES JAZZ αφιερωμένο στη μεγάλη μουσική παράδοση της τζαζ, της μουσικής που άνθισε στην καρδιά της Αμερικής, το οποίο επιμελούνται η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Λίνα Νικολακοπούλου. Η μεγάλη ερμηνεύτρια που έχει συνδέσει τη φωνή της με μερικά από τα πιο αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο από τη μαγεία τραγουδιών που σφράγισαν με τις φωνές τους η Billie Holiday, η Ella Fitzgerald, η Nina Simone, o Nat King Cole και ο Frank Sinatra.

Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Αυγούστου 9μμ

Στο Δημοτικό Κηποθέατρο

« Γιάννης Ρίτσος»

Το 18ο Preveza Jazz Festival  μας περιμένει.

Η είσοδος θα γίνει με προσκλήσεις και τηρώντας το πρωτόκολλο ασφάλειας.  Λεπτομέρειες για την παραλαβή των προσκλήσεων θα ακολουθήσουν σύντομα. Ακολουθήστε μας στο fb και στο Instagram, γίνετε μέλος της μεγαλύτερης jazz παρέας. Για να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις σε σχέση με τις εκδηλώσεις του  Preveza Jazz Festival εγγραφείτε στις ενημερώσεις στέλνοντας ένα email στο prevezajazzfest@gmail.com με τίτλο: Εγγραφή στις ενημερώσεις.

Follow us @prevezajazzfestival / facebook, instagram

Πηγή