Κορυφαίοι φωτογράφοι ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του ρατσισμού

Περισσότεροι από 100 κορυφαίοι φωτογράφοι απ’ όλο τον κόσμο συνεργάζονται στην εκστρατεία Anti-Racism Photography Fundraiser για την οικονομική ενίσχυση βρετανικών αντιρατσιστικών οργανώσεων

Οι Βόλφγκανγκ Τίλμανς, Μάρτιν Παρ, Ρενέλ Μεντράνο, όπως και οι ανερχόμενοι φωτογράφοι, Τζόσουα Γουντς, Μπένιαμιν Χουσεμπί δώρισαν έργα τους, τα οποία θα πωληθούν για τη συγκέντρωση χρημάτων στο πλαίσιο της εκστρατείας Anti-Racism Photography Fundraiser.

Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 3 Ιουλίου,θα ολοκληρωθεί στις 24 του μήνα και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών θα διατεθούν στις οργανώσεις The Black Curriculum, Black Minds Matter και Exist Loudly.

Σε δήλωση για την έναρξη της συλλογής χρημάτων, οι διοργανωτές του πρότζεκτ ανέφεραν:

«Ο ρατσισμός είναι ένα βαθιά ριζωμένο βρετανικό ζήτημα. Καθώς το κίνημα Black Lives Matter συνεχίζει να ηγείται του αγώνα για την ισότητα, η απόφαση να λειτουργήσουμε υπό την αιγίδα του Αντιρατσισμού είναι μια έκκληση για τον δημιουργικό κόσμο, και τον κόσμο γενικότερα, για την καταπολέμηση του ρατσισμού οπουδήποτε υπάρχει, ενώ ενδυναμώνει τους οργανισμούς και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που επιτελούν ήδη αυτό το έργο».

Οι τρεις οργανώσεις που θα λάβουν τα έσοδα από την πώληση δραστηριοποιούνται για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, η οργάνωση The Black Curriculum επιδιώκει τη διδασκαλία στα σχολεία της ιστορίας των Μαύρων Βρετανών και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους ηλικίας οκτώ έως 16 ετών και καταρτίζει εκπαιδευτικούς με στόχο τη μεταρρύθμιση του προγράμματος σπουδών της χώρας.

Η Black Minds Matter είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση για την ψυχική υγεία, που δραστηριοποιείται για τη σύνδεση μαύρων οικογενειών και ατόμων με υπηρεσίες.

Το Exist Loudly είναι ένα Ταμείο που ιδρύθηκε νωρίτερα φέτος, το οποίο υποστηρίζει επίσημα νεαρά μαύρα queer άτομα στο Λονδίνο και ευρύτερα, με κοινοτικές εκδηλώσεις και καθοδήγηση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή