Διοργάνωση ημερίδας για το πρόγραμμα LEADER – Παράταση υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Λευκάδας την Πέμπτη 11/06/2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων ΑΑΕ ΟΤΑ (ΑΝΙΟΝ), ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΠΑΞΩΝ.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων κος Κουρής Σωτήριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κος Κτενάς Ανδρέας, ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Καλός Χαράλαμπος, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κος Ζουριδάκης Ευτύχιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΙΟΝ κος Παπαβλασόπουλος Θεόδωρος και η κα Κακαρούγκα Ειρήνη συντονίστρια προγραμμάτων ΑΝΙΟΝ.

Κατά την ημερίδα συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν διεξοδικά όλες οι δυνατότητες του προγράμματος LEADER παρουσία δημοτικών συμβούλων, φορέων και ΜΜΕ της Λευκάδας.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ημερίδα όπως αυτή μεταδόθηκε από το Studio Lefkatas κάνοντας κλικ εδώ: www.facebook.com/studiolefkatas/videos

Ο Δήμος Λευκάδας ενημερώνει επίσης τους ενδιαφερόμενους ότι δόθηκε παράταση υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα Leader έως 15/07/2020 και ώρα 15.00.

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, δηλαδή το νησί της Κέρκυρας , τους Παξούς-Αντίπαξους και τα Διαπόντια Νησιά (Μαθράκι, Ερείκουσσα, Οθωνούς και βραχονησίδες) και την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και ειδικότερα τα νησιά Λευκάδα, Κάλαμο και Καστό.

Δικαιούχοι:

– υφιστάμενες, είτε υπό ίδρυση επιχειρήσεις. Ειδικά για τις υπό ίδρυση ατομικές επιχειρήσεις, αρκεί η αίτηση στήριξης ενώ για τα Νομικά Πρόσωπα απαιτείται η κατάθεση καταστατικού ή σχεδίου καταστατικού συνημμένο στην αίτηση στήριξης καθώς και απόκτηση ΑΦΜ.

– εργαζόμενος σε ΝΠΙΔ εφόσον δεν κωλύεται από διατάξεις του καταστατικού του ΝΠΙΔ ή εργαζόμενος σε ΝΠΔΔ και στο Δημόσιο τομέα, που διαθέτει σχετική άδεια από Υπηρεσιακό Συμβούλιο ή άλλο αρμόδιο όργανο, για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Δράσεις που ενισχύονται (Ιδιωτικές Επενδύσεις)

– Μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό ή μη προϊόν
– Ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού
– Ενίσχυση σε τομείς βιοτεχνίας, χειροτεχνίας
– Ενίσχυση οικοτεχνίας και πολυλειτουργικών αγροκτημάτων
– Ενίσχυση επενδύσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού
– Οριζόντια και κάθετη αλυσίδα μεταξύ φορέων της τροφικής αλυσίδας
– Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για ανάπτυξη και εμπορία τουριστικών υπηρεσιών που συνδέονται με τον αγροτουρισμό

Ένταση ενίσχυσης

Από 45-65% σε εξοφλημένα τιμολόγια, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Όλο το πληροφοριακό υλικό της πρόσκλησης, βρίσκεται δημοσιευμένο στο site της Εταιρείας www.anion.org.gr και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο: https://bit.ly/2AOusd5

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2661082037 ή να στείλετε email στο agrok@otenet.gr , anioneirini@gmail.com , nataliavlachou@gmail.com

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ