Σύψας: Κανένα ξενοδοχείο δεν θα τεθεί ολόκληρο σε καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος

EUROKINISSI/APXEIOY

Ο κ. Σύψας εκτίμησε πως το «δεύτερο κύμα μάλλον το φθινόπωρο. Κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθεί ο ιός. Το δεύτερο κύμα θα είναι πολύ πιο ήπιο.»

Για το πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα στα ξενοδοχεία σε περίπτωση κρούσματος μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ανέφερε πως κανένα ξενοδοχείο δεν θα τεθεί ολόκληρο σε καραντίνα. Ωστόσο, θα υπάρξει ενημέρωση για το ποιο ξενοδοχείο έχει κρούσμα καθώς «δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε».

Στη συνέχεια και βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου, ο ασθενής θα απομονωθεί, θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του, οι οποίες και θα τεθούν σε καραντίνα εντός του ξενοδοχείου. Ωστόσο, το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «το κακό σενάριο είναι ότι θα έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα. Σίγουρα θα έχουμε νέα κρούσματα.» Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι κυρίως η διασπορά του ιού. Γι’ αυτό υπάρχει το επιχειρησιακό σχέδιο γρήγορης αντιμετώπισης, είπε ο κ. Σύψας.

Ο κ. Σύψας εκτίμησε πως το δεύτερο κύμα κορωνοϊού δεν αναμένεται το καλοκαίρι. «Θα είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Δεύτερο κύμα μάλλον το φθινόπωρο. Κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθεί ο ιός. Το δεύτερο κύμα θα είναι πολύ πιο ήπιο.»

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πηγή