Με τη Μεγάλη Βρετανία να βρίσκεται σε καραντίνα τα μουσεία και οι γκαλερί όπως σε όλο τον κόσμο είναι κλειστά. Ή σχεδόν κλειστά αφού όλοι προσπαθούν να φέρουν τον κόσμο που βιώνει μεγάλες δυσκολίες σε επαφή με την τέχνη, με δραστηριότητες που ξεπερνούν πολλές φορές τα τείχη τους.

Εκτός από το να θαυμάζουμε έργα σε υπολογιστή ή tablet ή smartphone η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου εδώ και λίγες ημέρες υλοποίησε ένα όμορφο έργο μέσω του οποίου οι κάτοικοι μεγάλων βρετανικών πόλεων μπορούν να απολαύσουν τα αριστουργήματα ενώ πηγαίνουν στη δουλειά τους ή στον περίπατό τους.

Η πρωτοβουλία της Πινακοθήκης πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη της Ocean Outdoor, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στις εξωτερικές ψηφιακές οθόνες. Για δύο εβδομάδες στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ, του Εδιμβούργου, της Γλασκώβης, του Λιντς, του Λονδίνου, του Μάντσεστερ, του Νιουκάστλ, του Νότιγχαμ και του Σαουθάμπτον, θα παρουσιαστούν, στις μεγάλες οθόνες του Ocean Outdoor τα επτά πιο δημοφιλή έργα της Πινακοθήκης του Λονδίνου.

Αυτά είναι τα: Sunflowers and Wheat Field with Cypresses του Vincent van Gogh, Water Lily Pond του Claude Monet, Portrait of the Arnolfini couple του Jan van Eyck, Bathers at Asnières του Georges Seurat, Self-portrait with straw hat της Élisabeth Vigée Le Brun και Surprise! του Henri Rousseau.

Οι υπεύθυνοι πίσω από την έκθεση των έργων επιχειρούν να δώσουν στους ανθρώπους έμπνευση μέχρι να επιστρέψουν στα μουσεία για να θαυμάσουν με τα ίδια τους τα μάτια τα αριστουργήματα των μεγαλύτερων ζωγράφων.

Πηγή