Γερμανία: Αύξηση κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα, τις Βαλεαρίδες και την Πορτογαλία

Φωτογραφία από Reuters

Σημαντική αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα, τις Βαλεαρίδες Νήσους και την Πορτογαλία καταγράφουν γερμανικές τουριστικές εταιρίες, οι οποίες συντονίζονται με τους τουριστικούς προορισμούς προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες τους ασφαλείς διακοπές.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), η TUI αναφέρει σημαντική αύξηση των κρατήσεων για ταξίδια προς τις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, ενώ η DER Touristik βλέπει αυτή τη στιγμή αυξανόμενη ζήτηση σε χαμηλό επίπεδο ειδικά για την Μαγιόρκα και τις Βαλεαρίδες Νήσους στο σύνολό τους, τα Κανάρια, τις Μαλδίβες, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Μεξικό και την Καραϊβική. Η Alltours αναφέρει κρατήσεις ειδικά για την Μαγιόρκα, ενώ ακολουθούν η Αττάλεια, η Κρήτη και τα Κανάρια Νησιά.

«Όταν τουριστικοί προορισμοί, όπως η Ελλάδα ή η Κροατία, στέλνουν το μήνυμα ότι θέλουν να ανοίξουν για τουρίστες, αυξάνεται αμέσως η ζήτηση. Αυτό συμβαίνει πολύ, ανάλογα με τις ειδήσεις», δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FTI Ραλφ Σίλερ.

Εκπρόσωπος της TUI δηλώνει ταυτόχρονα στην Handelsblatt ότι τις προηγούμενες εβδομάδες η εταιρία συντονίστηκε με τις κυβερνήσεις των χωρών καλοκαιρινών διακοπών «και χαιρετίζει την δυνατότητα να μπορούμε να προσφέρουμε καλοκαιρινές διακοπές».

Οι διοργανωτές έχουν καταρτίσει κατάλογο μέτρων προστασίας για τα ταξίδια εν μέσω εποχής κορωνοϊού, αναφέρει και διευκρινίζει ότι, «σε στενή συνεργασία με τις χώρες καλοκαιρινών διακοπών, θα προσφέρουμε στους φιλοξενούμενους μας ασφαλείς διακοπές». Το ενδιαφέρον των Γερμανών να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στη Μεσόγειο είναι υπαρκτό, τονίζει «και θα λάβει τώρα νέα ώθηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή