Πασχαλινές ευχές από Συλλόγους & Φορείς της Λευκάδας

Δήμαρχος Λευκάδας

Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, για το Πάσχα

Ολόκληρη η Χριστιανοσύνη γιορτάζει τις άγιες μέρες του Πάσχα και το Αναστάσιμο μήνυμα μας γεμίζει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία.

Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στα εξοχικά μας. Δεν θα συγκεντρωθούμε στις εκκλησίες. Δεν θα μαζευτούμε γύρω από το γιορτινό τραπέζι.

Φέτος το Πάσχα «Μένουμε Σπίτι» και προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους, τηρώντας, με τον τρόπο αυτό, όλα αυτά που αντιπροσωπεύει το Θείο Δράμα: την Αγάπη προς τον πλησίον, την Προσφορά, τη Θυσία.

Και όπως το Ανέσπερο Φως θριαμβεύει επί του θανάτου, έτσι και το φως της ανθρώπινης αλληλεγγύης θα θριαμβεύσει της πανδημίας.

Αυτές τις άγιες ημέρες γεμίζουμε δύναμη και ελπίδα τις ψυχές μας, σκεφτόμαστε όλους αυτούς που κάνουν «αυτό που πρέπει» στη μάχη με την πανδημία και προσευχόμαστε για τη μέρα που θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί.

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση! 

Ανδρέας Κτενάς
Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Π.Ε. Λευκάδας

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων

Επιμελητήριο Λευκάδας

Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας

Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας σας εύχεται χαρούμενη, ευφροσύνη, «μοναχική» Ανάσταση αλληλέγγυα εξ αποστάσεως αγάπη και «Δια να απεράσητο κακόν»…

Όταν έχει ο άνθρωπος θερμασίαν

Ας πάρει ένα βοτάνι όπου το φέρουσιν από τες Ίντιες και ευρίσκεται εις τα σπετζερία και το λέγουν κίνα-κίνα, και ας το τρίψει και ας βάλει και 50 δράμια κρασί άσπρο να το ανακατώσει, και την ώραν οπού θέλει να του έλθει η θερμασία ας το πίει όλον και περνά του. Δόκιμον εστίν.

-Ακόμη είναι και έτερο βοτάνι και το λέγουν κίνα. Μα αυτό το καθολικόν το λέγουν δύο φορές, κίνα – κίνα.

(Κώδικας Θεοφύλακτου Κατωπόδη (Πανταζή Κοντομίχη, Η λαϊκή ιατρική στη Λευκάδα, εκδ. Γρηγόρη, 1985, σ. 169)

Δια παλαιόν και νέον βήχα

Πάρε την απέξω φλούδα του ραπανιού. Έπειτα βάλε ξίδι, και άλλο τόσον μέλι και δύο μερδικά από αυτήν την φλούδαν και να βράσουν εις τρίτον. Και από αυτό ας το πίνει συχνά, ημέρας 15 και υγιαίνει.

(Κώδικας Στάθη Βουκελάτου  (Πανταζή Κοντομίχη, Η λαϊκή ιατρική στη Λευκάδα, εκδ. Γρηγόρη, 1985, σ. 183)

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου περαστικά!

Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Ορφέας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ορφέα» Λευκάδας και όλη η οικογένεια του «Ορφέα» νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας δεδομένου ότι όλοι μας ζούμε στιγμές αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας.

Με ιδιαίτερο σεβασμό και κατάνυξη ζούμε φέτος τις ιερές στιγμές του Θείου Πάθους. Ο συμβολισμός του Πάσχα είναι διαχρονικός και πιο επίκαιρος από ποτέ. Μας διδάσκει ότι ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει κάθε δοκιμασία με οδηγό την αγάπη και την αλληλεγγύη, την πίστη και την ελπίδα. Όσο σκοτεινός κι αν φαίνεται τώρα ο δρόμος μας, το Φως της Ανάστασης μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Ας έρθουμε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ας νοιαστούμε έμπρακτα για τον διπλανό μας, ας προσφέρουμε όπου χρειάζεται χέρι βοήθειας. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό και για όσα μας ενώνουν και στο τέλος αυτής της πορείας ο φόβος και η αβεβαιότητα θα δώσουν τη θέση τους στη χαρά της Ανάστασης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ορφέα» εύχεται σε όλες τις Λευκαδίτισσες και σε όλους τους Λευκαδίτες να περάσουν αυτές τις ευλογημένες μέρες με υγεία. Μένουμε σπίτι για να προστατευτούμε και μένουμε πάντα ενωμένοι στις καρδιές μας ώστε σύντομα να είμαστε και πάλι όλοι μαζί.

Καλή Ανάσταση!
Το ΔΣ

Μουσικοχορευτικός Όμιλος Νέα Χορωδία

Ευχόμαστε η θυσία του Ιησού Χριστού και οι θυσίες των συνανθρώπων μας, τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, να μας οδηγήσουν σε δρόμους ελπίδας, αλληλεγγύης και σε ένα κόσμο πιο ειρηνικό, πιο ανθρώπινο και πιο ευτυχισμένο.

Χρόνια πολλά με υγεία
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Το Δ.Σ.

Όμιλος Λαϊκών Χορών Πήγασος

ΔΙΕΚ Λευκάδας

Ομοσπονδία Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Λευκάδας