Guardian: Το πρώτο μέρος στον κόσμο που πρέπει να επισκεφθούμε μετά το lockdown είναι αυτή η γωνιά στην Ελλάδα

Επίδαυρος / Φωτογραφία: Shutterstock

Οι αναγνώστες του Guardian συνέταξαν τη λίστα με τα 10 μέρη στον κόσμο που θέλουν να επισκεφθούν μετά το τέλος της κρίσης του κορωνοϊού και το lockdown και στην κορυφή αυτής βρίσκεται μια μαγική γωνιά της Ελλάδας.

Ο λόγος για την Επίδαυρο

Επίδαυρος, ένας τόπος μαγικός. Εκεί, που η ιστορία και η τέχνη συναντούν τη φύση και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που αν δεν τη ζήσεις δεν μπορείς να την καταλάβεις.

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου δημιουργήθηκε για να προσφέρει ψυχαγωγία (αγωγή ψυχής) στους ασθενείς του Ασκληπιείου. Η πλούσια βλάστηση, η ηρεμία και οι καθαρές γραμμές των βουνών επιδρούσαν θετικά στη βελτίωση της υγείας των ασθενών με ψυχικές ασθένειες. Σήμερα, η Επίδαυρος παραμένει ζωντανή και αποτελεί σημείο αναφοράς της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο καταφτάνουν στην Επίδαυρο και ξεχειλίζουν από συναισθήματα καθώς αντικρίζουν το τοπίο, το οποίο αγκαλιάζει κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Επίδαυρος: Το πρώτο μέρος που πρέπει να ταξιδέψεις μετά το lockdown

Ο Guardian, λοιπόν, κάλεσε τους αναγνώστες του να αποφασίσουν ποια είναι τα 10 κορυφαία μέρη του πλανήτη που αξίζει να επισκεφθούν μετά την καραντίνα που έχει επιβληθεί παγκοσμίως λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Κορυφαίο όλων, σύμφωνα με τα travel tips, είναι η Επίδαυρος. Άλλωστε, οι αναγνώστες της βρετανικής ιστοσελίδας έχουν δείξει την αδυναμία τους στη χώρα μας, καθώς στα ταξιδιωτικά τους τιπς έχουν συμπεριλάβει τη Νέα Σμύρνη στις τοπ γειτονιές, ενώ έχει ξεχωρίσει και το μεζεδοπωλείο Μπράιτον στον Βόλο.

«10 χρόνια πριν βρεθήκαμε στην Επίδαυρο και κάθε ένας πήγαινε στην πλατεία του θεάτρου και διάβαζε Σοφοκλή ή Ευρυπίδη, από τους πιο σοφούς συγγραφείς όλων των εποχών. Ήταν 10 χρόνια ταραχώδη για την Ελλάδα, αλλά και για εμάς. Οταν όλα ηρεμήσουν, θα ήταν καλό να επισκεφθούμε ξανά (την Επίδαυρο) και να θυμηθούμε κάποιες αιώνιες σοφίες και απολαύσεις», γράφει η Mary O’Keeffe.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Teatro di Epidauro🎭 #greece2015 #marzo2015

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Luglio (@annaluglio_69) στις

Πηγή