Μπαλέτα Μπολσόι: Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ανεβάζουν παραστάσεις στο YouTube

Vyacheslav Prokofyev via Getty Images

Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου και έως τις 10 Απριλίου, θα είναι διαθέσιμες 6 παραστάσεις.

Τα Μπαλέτα Μπολσόι ανακοίνωσαν ότι θα προβάλλουν τις καλύτερες παραστάσεις τους στο YouTube, ενώ το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα Μπολσόι θα μεταδώσουν στο Ίντερνετ μια σειρά παραστάσεων που είχαν μαγνητοσκοπήσει στο παρελθόν, οι οποίες ανήκουν στη χρυσή συλλογή τους», αναφέρει η διάσημη Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι σε ανακοίνωσή της.

Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου και έως τις 10 Απριλίου, θα παρουσιαστούν 6 παραστάσεις στο επίσημο κανάλι των Μπολσόι στο YouTube «χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η «Λίμνη των Κύκνων» θα είναι το πρώτο έργο που θα παρουσιαστεί στο κοινό την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στις 18:00 ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες πάντα την ίδια ώρα η όπερα «Μπορίς Γκοντουνόφ» ή ακόμη το μπαλέτο «Ωραία Κοιμωμένη».

Κάθε παράσταση θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο YouTube για ένα 24ωρο μετά την προβολή της.

«Το θέατρο προσέφερε πάντα μοναδικά συναισθήματα στους ανθρώπους», σημείωσε ο διευθυντής των Μπολσόι Βλαντίμιρ Ουρίν. «Βεβαίως δεν θέλουμε να χάσουμε την επαφή μας με το κοινό», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα η πρωτοβουλία αυτή των Μπολσόι «να ανυψώσει το ηθικό και να φέρει τουλάχιστον πνευματική υγεία σε αυτούς που αγαπούν την τέχνη των Μπαλσόι».

Δεκάδες θέατρα και όπερες στον κόσμο, στην Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ, ανέστειλαν τη λειτουργία τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, συνεχίζοντας παράλληλα να προβάλλουν παραστάσεις και συναυλίες τους μέσω Ίντερνετ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Πηγή