20.000 μάσκες από την αδελφοποιημένη πόλη Zhoushan στη Λευκάδα

Άμεση ανταπόκριση της αδελφοποιημένης μας πόλης Zhoushan της επαρχίας Zhejiang στην επικοινωνία του Δημάρχου για την υποστήριξη του Δήμου μας σε υγειονομικό υλικό, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η Zhoushan, πόλη ενός περίπου εκατομμυρίου κατοίκων επέδειξε εξαιρετική οργάνωση στην αντιμετώπιση του ιού και κατάφερε να καταγράψει μόλις  10 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι τις 8 Μαρτίου 2020 και κανένα θάνατο. Έκτοτε δεν έχει αναφερθεί κανένα νέο κρούσμα στην περιοχή. Το κατάφερε ακολουθώντας αυστηρά περιοριστικά μέτρα και σταματώντας το 100% της παραγωγής των εργοστασίων και κάθε οικονομικής δραστηριότητας.

Ο Δήμος της Zhoushan ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στο αίτημα του Δημάρχου Λευκάδας, Χαράλαμπου Καλού για αποστολή μασκών στη Λευκάδα με σκοπό την προστασία του τοπικού πληθυσμού  και απέστειλε 20.000 μάσκες. Τα δέματα θα παραληφθούν από το Δήμο Λευκάδας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στόχος της Zhoushan είναι να βοηθήσει τη Λευκάδα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον COVID-19 όπως έπραξε και η ίδια, αποδεικνύοντας έμπρακτα τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δυο πόλεων που μετρούν ήδη 5 χρόνια.

Ο Δήμος Λευκάδας ευχαριστεί θερμά το Δήμο της Zhoushan o οποίος έχει επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, για την άμεση ανταπόκριση και τα γρήγορα αντανακλαστικά συναδελφικής συνεργασίας για διεθνή θέματα, στα πλαίσια της ήπιας διπλωματίας των αδελφοποιημένων  πόλεων.

 ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ