Κορωνοϊός: Το Βέλγιο επιστρατεύει ρομπότ για τους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε καραντίνα

Ρομπότ βοηθά ηλικιωμένη γυναίκα / Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock

Το Βέλγιο επιστρατεύει ρομπότ στη μάχη καταπολέμηση της μοναξιάς που νιώθουν οι ηλικιωμένοι της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, λόγω του κορωνοϊού.

Μια βελγική εταιρεία ρομποτικής δανείζει ένα στόλο ρομπότ στα σπίτια φροντίδας ηλικιωμένων, με σκοπό να τους βοηθήσουν να μείνουν συνδεδεμένοι με τους δικούς τους, αφού η κυβέρνηση απαγόρευσε τους επισκέπτες, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Το ρομπότ James στην υπηρεσία των ηλικιωμένων
Ο λόγος για την εταιρεία Zorabots, η οποία αρχικά είπε σύμφωνα με το Reuters, ότι θα δανείσει 60 από τους «James» της, όπως είναι το όνομα του ρομπότ, αλλά στη συνέχεια θα μπορούσε να διαθέσει εκατοντάδες.
Τα ρομπότ που έχουν ύψος 1,2 μ., μπορούν να περιηγηθούν στα δωμάτια και να συνδέσουν βιντεοκλήσεις μέσω του Facebook messenger. Με αυτόν τον τρόπο, οι ηλικιωμένοι δεν θα χάσουν επαφή με τον έξω κόσμο και τους αγαπημένους τους ανθρώπους, καταπολεμώντας ταυτόχρονα τη μοναξιά.
«Είπαμε ότι τις επόμενες εβδομάδες δεν θα μπορέσουμε να τα πουλήσουμε, κι ότι το απόθεμα πρόκειται να μείνει εδώ. Αντί να αφήσουμε το απόθεμα να κάθεται εδώ, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε με καλό τρόπο;», δήλωσε στο Reuters, ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Zorabots, Tommy Deblieck.

https://www.facebook.com/WeAreZoraBots/videos/209553996775807/
Η κυβέρνηση του Βελγίου έχει απαγορεύσει τους επισκέπτες στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, μαζί με άλλα μέτρα, που περιλαμβάνουν τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων και το κλείσιμο σχολείων για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού COVID-19, ο οποίος έχει μολύνει πάνω από χίλια άτομα στη χώρα, ενώ αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πηγή