Μουσική που παρακολουθεί τα καιρικά μοτίβα
Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης η μουσική θα προσαρμόζεται στις ανατολές του ήλιου, τα ηλιοβασιλέματα και τις αλλαγές της βαρομετρικής πίεσης, χρησιμοποιώντας δεδομένα από κάμερα τοποθετημένη στην σκεπή του ξενοδοχείου.
Η σύνθεση, από τη συνεργασία της Μπγιορκ με την Microsoft, ακούει στο όνομα «Kórsafn» στα ισλανδικά και σημαίνει «Αρχείο χορωδιακής μουσικής», θα παίζεται συνεχώς στο λόμπι ξενοδοχείου στο κάτω Μανχάταν.
 Στη σύνθεση, η Μπγιορκ χρησιμοποιεί ήχους από το μουσικό αρχείο της, το οποίο τροφοδοτεί τα τελευταία 17 χρόνια για να δημιουργήσει καινούργιες διασκευές.

Σε αυτό περιλαμβάνεται και μουσική από την Χορωδία Hamrahlid της Ισλανδίας, στην οποία η Μπγιορκ συμμετείχε όταν ήταν μικρή και την οποία η ίδια αξιοποίησε στο πειραματικό θεατρικό show της «Cornucopia».

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, η μουσική θα προσαρμόζεται στις ανατολές του ήλιου, τα ηλιοβασιλέματα και τις αλλαγές της βαρομετρικής πίεσης, χρησιμοποιώντας δεδομένα από κάμερα τοποθετημένη στην σκεπή του ξενοδοχείου. Η συνεχής ροή δεδομένων θα «εκπαιδεύει» την AI της εταιρείας λογισμικού να αναγνωρίζει πυκνή συννεφιά, χιόνι, βροχή, καθαρό ουρανό και πετούμενα, σε διαφορετικό φως και εποχές.

«Μια αρχιτεκτονική δομή στο κάτω Μανχάταν μου έτεινε το χέρι σε ένα AI ταγκό κι εγώ αποδέχθηκα την πρόσκληση, και είμαι σε εγρήγορση, όλο περιέργεια, περιμένοντας τα αποτελέσματα» είπε, σε ανακοίνωσή της, η Μπγιορκ. «Τους πρόσφερα τα αρχεία μου χορωδιακής μουσικής, γραμμένα σε διάστημα 17 χρόνων, τα οποία θα αιωρούνται, μέσα από το “φλιπεράκι” της τεχνητής νοημοσύνης, με οδηγό τις μεταναστεύσεις των πτηνών, τα σύννεφα, τα αεροπλάνα κι αυτό το απολαυστικό πράγμα που λέμε “βαρόμετρο”! Η κοιλάδα του ποταμού Χάντσον είναι ένα από τα με τη μεγαλύτερη κίνηση πουλιών δέλτα ποταμών του πλανήτη. Το ξέρω από προσωπική εμπειρία… Ελπίζω ότι θα το απολαύσετε αυτό!»

Η σύνθεση είναι η δεύτερη μια σειράς «Ηχοτοπία σε λόμπι» που συνεχίζει η εταιρεία λογισμικού με το νεοϋορκέζικο ξενοδοχείο. Η πρώτη ήταν σύνθεση της πειραματικής μουσικού Τζουλιάνα Μπάργουικ, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Sister Hotel, τον Απρίλιο του 2019.

Πηγή

 

1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά