Το CineDoc Island έρχεται στη Λευκάδα

Στην Κινηματογραφική Λέσχη του Ορφέα

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00

«Επιχείρηση Αρκτική»
Grethe Bøe-Waal| 87′| Νορβηγία

Τρία αδέρφια- η 13χρονη Τζούλια και τα 8χρονα δίδυμα Ίντα και Σίντρε- από ένα τραγικό λάθος καταλήγουν στον Βόρειο Πόλο, χωρίς κανείς να ξέρει πού βρίσκονται και αντιμετωπίζουν με θάρρος και ευρηματικότητα επικίνδυνες καταστάσεις: άγρια ζώα, κρύο, χιονοθύελλες, έλλειψη τροφής και επικοινωνίας με τον κόσμο. Αγγίζοντας περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, και διαπροσωπικά, όπως οι οικογενειακές σχέσεις, η θεματική της ταινίας αφορά το κουράγιο, την ευελιξία και την ικανότητα των παιδιών να αντιμετωπίζουν άφοβα τον κόσμο και να ξεπερνούν τις δυσκολίες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:00

“Ultra 36 ώρες για την Σπάρτη”
Balázs Simonyi| 85’| 2017| Ουγγαρία, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τέσσερις Ευρωπαίους που αγωνίζονται στο «Σπάρταθλον», στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη. Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι δρομείς, σωματικά και πνευματικά, για να διανύσουν την απόσταση των 245 χλμ. από την Αθήνα μέχρι την Σπάρτη μέσα σε 36 ώρες, γίνεται η αφορμή για να εξερευνήσει το νεανικό κοινό την αξία του αθλητισμού στην αρχαιότητα αλλά και στη ζωή μας σήμερα.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννη Φ. Κωστόπουλου, του Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Centre, της The Norwegian Embassy in Athens, Greece και του Νορβηγικού Ινστιτούτου.

Πηγή