Έρευνα: Διακοπές ευεξίας επιλέγει 1 στους 3 ταξιδιώτες

Πηγή φωτό: Pixabay

Ψηλά στις προτιμήσεις η Ελλάδα

Ένας στους τρεις (34%) ταξιδιώτες επιθυμούν να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες που εστιάζουν στην βελτίωση την ευεξίας όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός, το σπα, οι ολιστικές θεραπείες και η αποτοξίνωση από την τεχνολογία. Η Ελλάδα, μάλιστα, αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για διακοπές ευεξίας.

Αυτά αποκαλύπτει έρευνα της ένωσης βρετανών τουρ οπερείτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ, σύμφωνα με την οποία οι ταξιδιώτες δαπανούν κατά μέσο όρο 4,5 ώρες καθημερινά (269 λεπτά) συνδυάζοντας δραστηριότητες ευεξίας, με το μεγαλύτερο μέρος της ώρας να αφορά την αποφυγή της τεχνολογίας όπως κινητά τηλέφωνα, λάπτοπ και τάμπλετ.

Οι ταξιδιώτες δαπανούν σχεδόν 2 ώρες κάθε ημέρα (108 λεπτά) και το ένα τέταρτο (24%) πάνω από 4 ώρες (240 λεπτά ή περισσότερα), κάνοντας συνειδητή αποχή από τα ηλεκτρονικά τους γκάτζετ.

Ενώ επιθυμούν να μειώσουν το χρόνο που αφιερώνουν στις συσκευές τους, η εξάπλωση της τεχνολογίας φορητών συσκευών, την οποία πολλοί χρησιμοποιούν για να καταγράφουν τη φυσική τους δραστηριότητα, δεν οδηγεί σε ένδειξη οτι αυτό θα συμβεί.

Ένας στους 10 (12%) παίρνουν μαζί τους στα ταξίδια συσκευή καταγραφής φυσικής δραστηριότητας όπως η Fitbit.

Τα δύο τρία (67%) σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως η γιόγκα, πιλάτες και πεζοπορία στη φύση και πάνω από ένας στους 10 (14%) επιδιώκει να δαπανά πάνω από 4 ώρες ημερησίως σε αυτές.

Οι 2 δημοφιλέστερες δραστηριότητες ευεξίας είναι οι θεραπέιες σπα (42%) και ο διαλογισμός/ησυχία (39%). Ένας στους 10 (14%) προτιμά να δοκιμάσει ολιστικές θεραπέιες όπως το ρέικι και η ισορροπία των τσάκρα.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο επιθυμούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ευεξίας είναι η χαλάρωση και η ανεμελιά (60%), με τους μικρότερης ηλικίας ταξιδιώτες να δίνουν προτεραιότητα στην πνευματική ευεξία (46% έναντι 35%).

Περισσότεροι απο ποτέ αναζητούν τρόπους ανακούφισης του άγχους και ενίσχυσης της ευεξίας και πάνω από 2 εκατ. Βρετανοί ταξιδιώτες σκοπεύουν να κάνουν ταξίδι ευεξίας το ερχόμενο 12μηνο. Τα ταξίδια αυτά παρουσιάζουν αύξηση 20% παγκοσμίως από το 2015 και τα περισσότερα πραγματοποιούνται στην Ευρώπη και σε προορισμούς όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ελλάδα.

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2022, θα πραγματοποιούνται ετησίως 1,2 δισεκατομμύρια ταξίδια ευεξίας σε όλο τον κόσμο.

Πηγή