Η Αυστραλία φλέγεται τους τελευταίους μήνες, με την παγκόσμια κινητοποίηση να έχει ξεκινήσει δειλά δειλά, με όχημα κυρίως τις εικόνες από ζώα «εξωτικά» να είναι θύματα των πυρκαγιών. Εμείς συγκεντρώνουμε τρόπους προσφοράς βοήθειας για τους συνανθρώπους και τα ζώα της μακρινής μας ηπείρου, που χρειάζεται άμεση αλλά και μακροχρόνια βοήθεια.

Ανθρωπιστική βοήθεια

Australian Red Cross

Ο Ερυθρός Σταυρός της Αυστραλίας δέχεται δωρεές για την ανακούφιση από τις καταστροφικές πυρκαγιές, κι έχει ήδη στείλει περίπου 1.300 μέλη και εθελοντές στις κοινότητες που έχουν επηρεαστεί από τις πυρκαγιές. Οι εθελοντές παρέχουν υποστήριξη σε ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, σε περισσότερα από 69 κέντρα φιλοξενίας. Ο Ερυθρός Σταυρός καλύπτει και τις έκτακτες ανάγκες για τους εκτοπισμένους.

GIVIT

Ο GIVIT είναι ένας αυστραλιανός οργανισμός που προσφέρει αγαθά, ζητούμενα από τους ανθρώπους που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη λόγω των πυρκαγιών.

Salvation Army Australia (Στρατός Σωτηρίας)

Ο Στρατός Σωτηρίας συμβουλεύει τους δωρητές να στείλουν χρήματα αντί για αγαθά, λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν για να αποθηκευτούν τα αγαθά στις πληγείσες περιοχές. Εκτός από χρήματα, ο Στρατός Σωτηρίας παρέχει φροντίδα ψυχικής υγείας στους πληγέντες αλλά και χώρους διαμονής.

Προστασία άγριας ζωής

Port Macquarie Koala Hospital

Το Νοσοκομείο για Κοάλα του Port Macquarie έχει δημιουργήσει λογαριασμό GoFundMe που ήδη μετρά σχεδόν 5.000.000 δολάρια δωρεών. Τα χρήματα που έχουν δοθεί ήδη έχουν εξασφαλίσει στο νοσοκομείο ένα φορτηγό που μεταφέρει νερό, αλλά και τη δημιουργία σταθμών νερού σε πληγείσες περιοχές.

RSPCA New South Wales

Οι δωρεές στον οργανισμό θα υποστηρίξουν το έργο που προσφέρει σε περιοχές που έχουν εκκενωθεί λόγω των πυρκαγιών. Μόλις οι περιοχές αυτές εκκενώνονται, άτομα του οργανισμού μπαίνουν σε αυτές για να εντοπίσουν και να βοηθήσουν τραυματισμένα ζώα.

Καμπάνιες crowdfunding

Facebook και GoFundMe

Η ηθοποιός και κωμικός Celeste Barber έχει δημιουργήσει καμπάνια crowdfunding στο Facebook, που έχει ήδη συγκεντρώσει 27.000.000 δολάρια. Ο ηθοποιός Dacre Montgomery έχει πρόσφατα ξεκινήσει καμπάνια crowdfunding στο GoFundMe που μετρά 310.000 δολάρια από δωρεές.

Πηγή