Με την Philoxenia στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν σήμερα οι διεθνείς εκθέσεις τουρισμού

8-10 Νοεμβρίου 2019
Από το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της χρονιάς δεν θα μπορούσε να λείπει ο ανανεωμένος οδηγός, Destination Lefkada 2020 στο πρώτο του ταξίδι για φέτος.

Στο περιπτέρο της Π.Ι.Ν παρευρίσκεται, όπως κάθε χρόνο, ο κ. Σπύρος Ζαμπέλης.

Για 35 συναπτά έτη η έκθεση Philoxenia αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού.

Η Philoxenia είναι:
-η κλαδική έκθεση που με συνέπεια και συνέχεια αποτελεί εδώ και 35 χρόνια ουσιαστικό θεμέλιο για το ελληνικό τουριστικό επιχειρείν.
-ο εκθεσιακός και συνεδριακός κόμβος συνάντησης φορέων και ιδιωτών του τουρισμού στον οποίο συγκεντρώνονται τα καινοτόμα στοιχεία και οι τάσεις του κλάδου.
-οι πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες και δράσεις μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.
-το καθιερωμένο PR ραντεβού των επαγγελματιών του τουρισμού στην Θεσσαλονίκη.
-η φιλοξενία του σήμερα και του αύριο στον ΚΟΣΜΟ!

Σφυγμομετρά τους αναπτυξιακούς ρυθμούς και τις τάσεις που υπαγορεύουν οι διεθνείς εξελίξεις στον τουρισμό, ενώ παράλληλα, αποτελεί τη μεγάλη σκηνή συνάντησης των παραγόντων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Για το 2019, η καθιερωμένη τουριστική έκθεση της χώρας υποδέχεται επαγγελματίες και κοινό στις 8-10 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Στόχος της φετινής Philoxenia είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή της καθώς την τελευταία τριετία ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, παρουσιάζεται μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση.

Τιμώμενη χώρα η Πολωνία
Το 2019 η Πολωνία και η Ελλάδα γιορτάζουν την 100η επέτειο από την εδραίωση των διπλωματικών σχέσεων. Για να εορτάσουμε αυτή την μοναδική επέτειο, η Πολωνία συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2019.

Περισσότερα εδώ

Dark Tourism

Οι πόλεις συνήθως αυτοπροσδιορίζονται μέσα από την ιστορία τους. Ωστόσο αυτή η ιστορία, εμπεριέχει πολλές φορές μια κληρονομιά προερχόμενη από δραματικά γεγονότα, τα οποία άφησαν το ισχυρό τους «αποτύπωμα» σε μια περιοχή ή σε μια πόλη, είτε για κοινωνικούς είτε για πολιτικούς λόγους.

Περισσότερα εδώ