Δράσεις Ανακύκλωσης Δήμου Λευκάδας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη (4-5/11/2019) οι ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού και της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ανακύκλωση συσκευασιών και κυρίως στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, ειδικότερα των πλαστικών μιας χρήσης.

Τα σχολεία του νησιού της Λευκάδας, η κεντρική πλατεία της πόλης όπου στήθηκε το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας αποτέλεσαν σημεία ενδιαφέροντος για εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες πολίτες, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την ορθή διαδικασία της ανακύκλωσης, που τόσο το περιβάλλον μας την έχει ανάγκη.

Ο Δήμος Λευκάδας, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τους παρακάτω στόχους:

  • Αύξηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών και των οικογενειών τους σχετικά με τα πλαστικά μιας χρήσης, την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη.
  • Ενημέρωση των επαγγελματιών της εστίασης, του τουρισμού, της γεωργίας και της αλιείας για τα πλαστικά μιας χρήσης.
  • Ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη τοπική κοινωνία στα πλαστικά μιας χρήσης, τις δυνατότητες και την αξία της ανακύκλωσης.

Η προσπάθεια για μια ΚΑΘΑΡΗ ΛΕΥΚΑΔΑ συνεχίζεται.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά