«Τουραντότ» από τη Metropolitan Opera στην Πρέβεζα

Οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» αρχίζουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου με την όπερα του Πουτσίνι «Τουραντό» στις 20:00 μ.μ.

Turandot

Η επική παραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι επιστρέφει σε μουσική διεύθυνση του Γιαννίκ Νεζέ-Σεγκαίν και με τις φωνές της σοπράνο Κριστίν Γκέρκε και του τενόρου Ιωσήφ Ιβαζόφ.

Ο Μουσικός Διευθυντής της Met Yannick Nézet-Séguin διευθύνει την επική παραγωγή του Franco Zeffirelli του 1987. Πρωταγωνιστεί η Christine Goerke στον ομώνυμο ρόλο της παγερής Κινέζας πριγκίπισσας Τουραντό, που έχει απορρίψει όλους τους άνδρες. Ο Roberto Aronica ερμηνεύει τον Καλάφ, τον ερωτευμένο νέο που διακινδυνεύει την ζωή του για να κερδίσει το χέρι της πριγκίπισσας και τραγουδά την περίφημη άρια “Nessun dorma”. Η Eleonora Buratto είναι η μικρή σκλάβα Λιού και ο James Morris ο χαμένος πατέρας του Καλάφ, ο Τιμούρ.

Turandot

Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2, όπου ψηλής ποιότητας μηχανήματα σε εικόνα και ήχο, θα προσφέρουν και πάλι το κοινό της Πρέβεζας μια επιλογή από καλύτερες παραγωγές της σεζόν. Οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr)